Λαχταριστό σπιτικό burger

<p><strong>Υλικά (για 4 μερίδες)</strong><span> </span><br /><span>Για τα μπιφτέκια </span><br /><br /><span>½ kg κιμά μοσχαρίσιο </span><br /><span>2 φέτες ψωμί </span><br /><span>1 κρεμμύδι ξερό</span><br /><span>1 αυγό </span><br /><span>1 κουταλάκι δυόσμο (προαιρετικά)    </span><br /><span>1/3 ματσάκι μαϊντανό </span><br /><span>αλάτι </span><br /><span>φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι </span><br /><br /><strong>Για τα burger </strong><br /><span>4 ψωμάκια για burger </span><br /><span>2 τομάτες </span><br /><span>1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες </span><br /><span>τυρί Cheddar (ή όποιο άλλο προτιμάτε σε φέτες) </span><br /><span>3 κουταλιές ελαιόλαδο   </span><br /><span>φύλλα μαρουλιού</span><br /><span>μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ (προαιρετικά)   </span><br /><br /><strong>Εκτέλεση </strong><br /><span>Μουσκεύουμε σε νερό το ψωμί και το στίβουμε</span><br /><span>Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τρίβουμε στον τρίφτη </span><br /><span>Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο</span><br /><span>Πλένουμε τις τομάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες </span><br /><span>Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ψωμί και το αυγό. </span><br /><span>Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. </span><br /><span>Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο για 20 λεπτά στο ψυγείο, ώστε να πάρει γεύση από όλα τα υλικά. </span><br /><span>Πλάθουμε τον κιμά σε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια, προσέχοντας να μην είναι πολύ χοντρά σε πάχος. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ψήνουμε 6 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά. </span><br /><span>Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά. </span><br /><span>Αλείφουμε σε κάθε ψωμάκι λίγη μουστάρδα, μαγιονέζα ή κέτσαπ της αρεσκείας μας, τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού, ένα μπιφτέκι, μια πλούσια φέτα τυρί, μια φέτα ντομάτα και μια-δυο ροδέλες κρεμμύδι. </span><br /><span>Κλείνουμε το burger με το υπόλοιπο μισό του ψωμιού και αν θέλουμε το περνάμε για ένα-δυο λεπτά από το σχαροτήγανο, ή την τοστιέρα που έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι – See more at: http://www.imommy.gr/syntages/meat/article/5536/to-pio-laxtaristo-spitiko-burger/#sthash.DwFtSZQS.dpuf</span></p>

Σχετικά άρθρα