Μπότοξ, υαλουρονικό οξύ ή χημικό peeling; Ποια είναι η καλύτερη αντιγηραντική θεραπεία;

Ο χρόνος περνά και τα σημάδια του γίνονται εμφανή στην επιδερμίδα μας. Ευτυχώς, όμως, για εμάς η δερματολογία στον τομέα της αντιγήρανσης εξελίσσεται διαρκώς με αποτέλεσμα να μπορούμε να σταματήσουμε τον χρόνο χωρίς νυστέρι!

Γράφει η δερματολόγος Πηνελόπη Τυμπανίδη

Τα τελευταία χρόνια έχουν επιτευχθεί άλματα στον τομέα της αντιγήρανσης. Για πολλούς αφορά στη βελτίωση ή και στην εξαφάνιση ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης, όπως οι πανάδες της ακτινικής γήρανσης. Ωστόσο, ένα είναι βέβαιο: Όταν πια μιλάμε για αντιγήρανση, δεν μιλάμε σε καμιά περίπτωση για πλαστική χειρουργική!

Το botox και το υαλουρονικό οξύ παραμένουν ασφαλή και αποτελεσματικά, αλλά με νέες εφαρμογές που εξασφαλίζουν πιο μακροχρόνιο και «φυσικό» αποτέλεσμα. Την εμφάνισή τους, όμως, έχουν κάνει πλέον και νέες μέθοδοι, όπως το χημικό peeling και η μεσοθεραπεία με τον ορό του αίματος.

 Γιατί να επιλέξω το χημικό peeling;

Η χημική απολέπιση είναι ένας κλάδος της κλινικής δερματολογίας που αγνοείται από το ευρύ κοινό. Η απολέπιση λανθασμένα έχει ταυτιστεί με μια απλή επίσκεψη στην αισθητικό, με πολύ περιορισμένα αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι ότι η χημική απολέπιση από ειδικό δερματολόγο δεν έχει καμιά σχέση αυτό.

Υπάρχουν τουλάχιστον 15 διαφορετικά οξέα, σε τουλάχιστον 5 διαβαθμίσεις ισχύος το καθένα. Όλα αυτά τα οξέα, αναμειγνύονται από τον δερματολόγο, σε συγκεκριμένα «κοκτέιλ» απολέπισης, αυστηρά κομμένα και ραμμένα στο κάθε ασθενή.

Η επιλογή των οξέων και της ισχύος αυτών έχει να κάνει με το δερματολογικό πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, τον τύπο δέρματος, την ηλικία και τον τρόπο ζωής. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ένα στοχευμένο ειδικό  και αυστηρά «προσωπικό» δερματολογικό peeling, μπορεί εύκολα να αφαίρεσει μια πενταετία από την επιδερμίδα!

Τι ακριβώς είναι η μεσοθεραπεία με τον ορό του αίματος;

Την τελευταία πενταετία οι δερματολόγοι έχουν υιοθετήσει αυτή την τεχνική αντιγήρανσης η οποία είναι γνωστή και ως «vampire lift». Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται με επιτυχία πάνω από μια δεκαετία, και από άλλες ειδικότητες, κυρίως από ορθοπεδικούς.

Στόχος είναι η ανάπλαση ιστών με τη βοήθεια των αυξητικών παραγόντων που έχουμε στο ίδιο μας το σώμα. Το μόνο που απαιτείται είναι η λήψη αίματος από τον ασθενή. Το αίμα αυτοφυγοκεντράται, για να απομονωθεί ο ορός του αίματος ο οποίος περιέχει αυξητικούς παράγοντες.

Αυτοί οι αυξητικοί παράγοντες βελτιώνουν δραματικά την ικανότητα του δέρματος να διορθώσει τις διορθώσιμες βλάβες και  καταστέλλουν τις χρόνιες φλεγμονές, οι οποίες αποτελούν αιτία πρόωρης γήρανσης, με τον πιο φυσικό τρόπο. Η εν λόγω μέθοδος εκτός από αντιγήρανση, βρίσκει εφαρμογή και σε πολλές περιπτώσεις τριχόπτωσης με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τα… SOS για τη σωστή περιποίηση του δέρματος! Πώς θα ανανεωθείτε;

Η Ζιζέλ χωρίς ίχνος μακιγιάζ! Τι κάνει για να δείχνει τόσο νέα και όμορφη;

Σχετικά άρθρα