Είμαι έγκυος μπορώ να βάφω τα μαλλιά και τα νύχια μου;

Η Μυρτώ, αναγνώστριά μας από την Πάτρα μας ρωτά:

«Κάποιες έγκυες φίλες δεν έβαφαν τα μαλλιά τους και τα νύχια τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Άλλες υποστηρίζουν ότι αυτά είναι υπερβολές και ότι με αυτή την λογική δεν θα έπρεπε να βάφομαι ούτε στο πρόσωπο ούτε να βάζω κρέμες προσώπου και σώματος, ακόμη και το σαμπουάν και το αφρόλουτρο απορροφάται… Τι πραγματικά ισχύει;»

Απευθύναμε το ερώτημα της αναγνώστριάς μας, που είναι και απορία πολλών γυναικών που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα στον κύριο Δημήτρη Καπετανάκη, ο οποίος μας έδωσε την δική του άποψη για το θέμα.

Απαντά ο κύριος Δημήτρης Καπετανάκης, Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος

Εδώ και πολλά χρόνια,  διενεργούνται μεγάλες και σημαντικές έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο ως προς την ασφαλή χρήση βαφών μαλλιών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και σε καμία δεν έχει βρεθεί κάποια εμβρυική ανωμαλία που να συνδέεται με τις βαφές των μαλλιών. Το ίδιο ισχύει και με τις βαφές των νυχιών. Κατ’επέκταση και για τα υπόλοιπα τοπικά και εξωτερικής χρήσεως προϊόντα ισχύει το ίδιο, δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιούνται τα καλλυντικά άφοβα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

Σχετικά άρθρα