Γεμιστά Μανιτάρια Portobello!

<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">5 μανιτάρια portobello (1/2 κιλό περίπου)</li>
<li class="rr_method_list">1 φρέσκο κρεμυδάκι ολόκληρο ψιλοκομμένο</li>
<li class="rr_method_list">1 μέτρια ντομάτα στον τρίφτη</li>
<li class="rr_method_list">1 σκελίδα σκόρδο στόν τρίφτη</li>
<li class="rr_method_list">1 κουτ.γλ.κοφτό μουστάρδα</li>
<li class="rr_method_list">1/2 κουτ.γλ.κοφτό άσπρο πιπέρι</li>
<li class="rr_method_list">1/2 κουτ.γλ.κοφτό μαύρο πιπέρι</li>
<li class="rr_method_list">1 κουτ.σούπας παρθένο ελαιόλαδο</li>
<li class="rr_method_list">0,5-1 κουτ.σούπας ξύδι balsamico</li>
<li class="rr_method_list">1/2 κύβο λαχανικών</li>
<li class="rr_method_list">5 φέτες ζαμπόν για τόστ</li>
<li class="rr_method_list">5 φέτες καπνιστό μπέικον</li>
<li class="rr_method_list">100 γρ. τριμμένο τυρί regato ή κεφαλοτύρι</li>
<li class="rr_method_list">4-5 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό.(προαιρετικά)</li>
</ul>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με μια καθαρή πετσέτα, ή καλύτερα αφαιρούμε την μαύρη επιδερμίδα πού έχουν στην πάνω πλευρά και κόβουμε σύριζα το κοτσάνι τους αν έχουν.</li>
<li class="rr_method_list">Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από τα αλλαντικά και τα τυριά και φτιάχνουμε μία μαρινάτα.</li>
<li class="rr_method_list">Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό ταψί ανάποδα σαν πιατάκια και τα περιχύνουμε ένα-ένα με την μαρινάτα.</li>
<li class="rr_method_list">Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα περίπου να μαριναριστούν.</li>
<li class="rr_method_list">Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με την μισή ποσότητα του τυριού και τοποθετούμε στο κάθε ένα από μία φέτα αλλαντικών και στο τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.</li>
<li class="rr_method_list">Προθερμαίνουμε τον φούρνο στούς 200 βαθμούς στον αέρα και βάζοντας το ταψί στην μέση του φούρνου, ψήνουμε για 15 λεπτά.</li>
<li class="rr_method_list">Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό εάν θέλουμε και σερβίρουμε ζεστά, συνοδεία με ένα καλό κρασί της αρεσκείας σας.</li>
</ol></div>
</div>
<div class="divider"> </div>
<div class="rr_comments">
<h3>Λίγα μυστικά ακόμα</h3>
<p> </p>
<p>Εναλλακτικά,μπορούμε να τυλίξουμε κάθε μανιτάρι ξεχωριστά σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και να τα ψήσουμε στην σχάρα με τον ίδιο τρόπο με αποτέλεσμα να γίνονται πιό ζουμερά και αφράτα.</p>
<p> </p>
<p>sintagespareas.gr</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα