Kρέμα λεμονιού με τρίμματα μπισκότου!

<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients"><span>Για την κρέμα λεμόνι:</span>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">200 γρ. ζάχαρη άχνη</li>
<li class="rr_method_list">300 ml κρέμα γάλακτος, κανονικά λιπαρά (35%)</li>
<li class="rr_method_list">80 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού</li>
<li class="rr_method_list">ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι</li>
</ul>
<span>Για το μπισκότο:</span>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">100 γρ. αλεύρι</li>
<li class="rr_method_list">80 γρ. φρέσκο βούτυρο, λιωμένο</li>
<li class="rr_method_list">50 γρ. ζάχαρη</li>
<li class="rr_method_list">ξύσμα από 1 λεμόνι</li>
</ul>
<div>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3> </h3>
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>1)</strong> Βάζουμε την άχνη με την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί, και από την στιγμή που θα φθάσει σε βρασμό, την αφήνουμε για 3 λεπτά.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>2)</strong> Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από το μάτι και τότε προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>3)</strong> και το ξύσμα του. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>4)</strong> Τέλος!!! Τόσο απλό. Και μόλις σε 5-6 λεπτά. Μοιράζουμε την κρεμούλα σε ποτήρια (διαλέξτε ό,τι πιο εμφανίσιμο έχετε για την παρουσίασή της, αλλά βάλτε και κανένα κουταλάκι μέσα για να πάρει την θερμότητα). Ρίχνουμε στα ποτήρια έως την μέση, γιατί από πάνω θα πέσει το μπισκότο. Το μπισκότο;;;</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>5)</strong> Μάλιστα … Είναι και το μπισκότο. Άρα θα μας πάρει λίγο περισσότερη ώρα απ’ ότι πίστευα αρχικά. Αρχικά, ας βάλουμε τα ποτήρια με την κρέμα στο ψυγείο, να κρυώσει. Θα κάνουμε υπομονή ένα 3ωρο τουλάχιστον.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>6)</strong> Τι κάνουμε στο ενδιάμεσο: Βάζουμε, στο μπλέντερ παρακαλώ, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και αναμειγνύουμε έως ότου πάρουμε μία μαλακή ζύμη.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>7)</strong> Προσθέτουμε και το ξύσμα και αναμειγνύουμε ακόμη.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>8)</strong> Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και σφίξει το βούτυρο (και μαζί του και η ζύμη)</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>9)</strong> Ένα τέταρτο πριν βγάλουμε την κρέμα από το ψυγείο (άρα εκεί, στις 2:45 ώρες) βγάζουμε την μπάλα της ζύμης και την χωρίζουμε σε 4 μικρότερα κομμάτια.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>10)</strong> Ξύνουμε (!!!) το κάθε ένα από αυτά τα κομμάτια στον τρίφτη (και αυτόν του τυριού ή των λαχανικών) πάνω από ένα ταψί φούρνου καλυμμένο με λαδόκολλα, για να μαζέψουμε εκεί τα τρίμματα της ζύμης.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>11)</strong> Τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας και βάζουμε το ταψί στον φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>12)</strong> Ψένουμε για 15 λεπτά. (στο δεκάλεπτο εγώ τράβηξα το ταψί έξω και “αναδιέταξα”, ανακάτεψα τα θρύμματα για να ψηθούν ομοιόμορφα, οι άκρες είχαν αρχίσει να “παίρνουν” λίγο περισσότερο).</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>13)</strong> Τραβούμε το ταψί από τον φούρνο και τα ποτήρια με την κρέμα από το ψυγείο. Μοιράζουμε με ένα κουταλάκι τα τρίμματα στα ποτήρια και…. σερβίρουμε.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>14)</strong> Μία ανάλαφρη κρέμα λεμονιού, με τα τραγανά τρίμματα μπισκότου να “βυθίζονται” μέσα της κάθε φορά που θα “βουτάει” το κουταλάκι, μας περιμένει να την απολαύσουμε.</div>
<div> </div>
<div class="clr"> </div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
<p>sintagespareas.gr</p>

Σχετικά άρθρα