Πώς θα απαλλαγώ από τα τσιμπήματα των κουνουπιών;

Ο κύριος Μανώλης Γ. μας ρωτά:

«Γεια σας!  Η μητέρα μου έχει αυτό το πρόβλημα,  την τσιμπάνε συνέχεια  τα κουνούπια επειδή έχει διάφορα προβλήματα υγείας (σάκχαρο , καρδιά , πίεση ) και παίρνει αρκετά φάρμακα. Έχει δοκιμάσει διάφορα ( αλοιφές, λοσιόν ,φιδάκι ) αλλά δεν έχει καταφέρει τίποτα. Θα είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες εάν μας προτείνατε μια αποτελεσματική λύση. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας».

 

Απαντά η Φαρμακοποιός Έλενα Χρονοπούλου

Αν έχετε δοκιμάσει όλα τα διαθέσιμα συμβατά εντομοαπωθητικά (που δεν περιέχουν parabens) τα οποία περιλαμβάνουν  τσιροτάκια, κρέμες, σπρέι, βραχιόλια και παρόλα αυτά συνεχίζουν να την πλησιάζουν κουνούπια δεν πιστεύω ότι μπορούμε να προτείνουμε κάτι περισσότερο από αυτό. Μην ξεχνάμε πως οι άνθρωποι που έχουν σάκχαρο τραβάνε τα κουνούπια, αφού αυτά αντιλαμβάνονται  τους «γλυκοαίματους». «είσαι γλυκοαίματος».

Ωστόσο, επειδή δεν αναφέρετε αν έχετε δοκιμάσει φυσικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως εντομοαπωθητικά, σας προτείνω μερικά από αυτά τα οποία είναι: το αιθέριο έλαιο σιτρονέλας, βασιλικού και γερανίου. Είναι φυσικά απωθητικά αρώματα για τα κουνούπια και τα βρίσκουμε είτε σε μορφή καθαρών αιθέριων ελαίων τα οποία μπορεί να βάζει η μητέρα σας τοπικά σε κάποια σημεία του σώματός της, αλλά υπάρχουν και αυτοκόλλητα για να μην αλείφει τίποτα στο σώμα της αφού υπάρχουν προβλήματα υγείας, καθώς επίσης και σε μορφή λοσιόν ή γαλακτώματος.

Σχετικά άρθρα