Πατατόσουπα με πράσσα και σκόρδο!

<p><strong>Υλικά </strong>(για σούπα βελουτέ/6 άτομα)<strong><br /></strong></p>
<p>1 kgr <strong>πατάτες</strong> κομμένες σε κυβάκια<br />3-4 <strong>πράσα</strong> χοντροκομμένα<br />3 σκ. <strong>σκόρδο</strong><br />1 lt <strong>ζωμό</strong> κοτόπουλο ή λαχανικών (ή νερό αν δεν έχουμε)<br />50 γρ. <strong>βούτυρο</strong><br />1 φλ. <strong>κρέμα γάλακτος</strong> ή <strong>γιαούρτι</strong><br />λίγο <strong>θυμάρι</strong><br />2-3 φέτες <strong>μπέικον</strong> (προαιρετικά)<br />2-3 φέτες <strong>ψωμί</strong> κομμένο σε κυβάκια (κρουτόν)<br />αλάτι – πιπέρι</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<ol>
<li>Σε μέτρια φωτιά βάζουμε  το βούτυρο, τα πράσα και το σκόρδο και αφήνουμε να μαλακώσουν, περίπου για 10′. Προσοχή να μην καούν.</li>
<li>Προσθέτουμε τις πατάτες, το ζωμό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και φέρνουμε σε βρασμό. Σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά οι πατάτες.</li>
<li>Αλέθουμε σε μπλέντερ πολύ καλά και ξαναβάζουμε τη σούπα στο σκεύος. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (ή το γιαούρτι) και δοκιμάζουμε. Αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο ζωμό ή νερό. Αν είναι πολύ αραιή βράζουμε ακόμα λίγο.</li>
<li>Σε τηγανάκι βάζουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει ελαφρά (όχι πολύ, γιατί θα γίνει σκληρό). Ψιλοκόβουμε.</li>
<li>Στο ίδιο σκεύος βάζουμε τα κυβάκια ψωμιού και ανακατεύουμε ώστε να απορροφήσουν τα υγρά από το μπέικον. Αν θέλουμε ενισχύουμε τη γεύση προσθέτοντας μια σκελίδα σκόρδο στο τηγάνι, την οποία αφαιρούμε μετά.</li>
<li>Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μικρά σκεύη, προσθέτουμε λίγο ψωμί και μπέικον και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.</li>
</ol>
<blockquote>
<p>Tips</p>
<p>Η ποσότητα αυτή είναι αρκετή. Αν θέλετε δοκιμάστε τη σούπα βελουτέ με τη μισή δόση για αρχή.</p>
</blockquote>
<p><br />gourmelia<a href="http://www.gourmelia.gr/soupa-veloute-patata/#ixzz45MMcpiDM">.</a>gr  </p>

Σχετικά άρθρα