Εύκολες και Νόστιμες Μπρουσκέτες

<p><span><strong>Προετοιμασία:</strong></span> 10 περίπου λεπτά. Μπορείτε να κάνετε το μίγμα νωρίτερα. Μην το βάλετε όμως στα ψωμάκια, παρά λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα. Έτσι οι μπρουσκέτες δεν θα μουσκέψουν και θα παραμείνουν τραγανές.</p>
<div> </div>
<p><span><strong>Υλικά (για 4 άτομα)</strong></span><br />3-4 μικρές ή μεσαίες ντομάτες ψιλοκομμένες<br />8-10 φέτες λευκό ψωμί<br />2-3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο και κομμένο στη μέση<br />1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος μόνο, σε λεπτές ροδέλες (προαιρετικά)<br />μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα<br />4-5 κ.σ. ελαιόλαδο<br />αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
<p><span><strong>Παρασκευή:</strong></span> Σε μπολ βάζετε τις ντομάτες και ό,τι ζουμί έβγαλαν στο κόψιμο, το κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τον βασιλικό, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά.<br />Βάζετε το ψωμί στο γκριλ ή στην τοστιέρα να ξηροψηθεί. Περνάτε την μία πλευρά κάθε φέτας με το κομμένο σκόρδο και ραντίζετε με ελαιόλαδο. Προσθέτετε το μίγμα ντομάτας και σερβίρετε.</p>
<p> </p>
<p>pandespani.com</p>

Σχετικά άρθρα