Έχει ο μαϊντανός διεγερτικές ιδιότητες;

Σήμερα, θα μιλήσουμε για τον μαϊντανό. Αν νομίζατε ότι η χρησιμότητά του περιορίζεται μόνο στο να συνοδεύει τις σαλάτες και τα φαγητά μας, κάνετε λάθος! Ο μαϊντανός έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες ακόμα και διεγερτικές!

Μαίρη Παναγάκου

 

 

 

 

 

 Η λαϊκή παράδοση λέει πώς μια γυναίκα που φυτεύει μαϊντανό έχει εξασφαλισμένη την εύκολη γέννα της! Οι γυναίκες που κατανάλωναν καθημερινά μαϊντανό,  αύξαναν τη γονιμότητά τους  ενώ οι άνδρες αποκτούσαν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία! Οι διεγερτικές του ικανότητες μάλιστα, έλεγαν ότι αυξάνονται αν μαζευόταν μετά από καταιγίδα. Ίσως, δεν είναι τυχαίο που ο μαϊντανός έχει συνδεθεί με την ανδρική δύναμη. Οι Ρωμαίοι μονομάχοι, τον συμπεριλάμβαναν στα γεύματά τους γιατί τους έκανε πιο δυνατούς και μάχιμους.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να κάνει καλό ο μαϊντανός; 

  • Ο μαϊντανός, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε άλατα μετάλλων, κυρίως κάλιο και προβιταμίνη Α.
  • Έχει και καθαρτικές ιδιότητες. Αν φτιάξετε ένα αφέψημα από ρίζα, κλωναράκια και φύλλα μαϊντανού, θα έχετε θεαματικά αποτελέσματα.
  • Εάν σπάσετε σπόρους μαϊντανού και τους κάνετε αφέψημα, θα μπορέσετε με αυτό να λουστείτε και να εξοντώσετε ψείρες, ψύλλους και κόνιδες.
  • Είναι εξαιρετικό χωνευτικό. Φτιάξτε αφέψημα με μια χούφτα φύλλα σε 1 λίτρο νερό. Πιείτε ένα φλιτζάνι τσαγιού μετά το γεύμα. Επίσης, το αφέψημα σπόρων στην ίδια δοσολογία ανακουφίζει και από τους πόνους της περιόδου.
  • Εάν μασήσετε σπόρους μαϊντανού, θα εξουδετερώσετε τις δυσάρεστες συνέπειες από την υπερβολική χρήση αλκοόλ. Λέγεται ότι οι αρχαίοι Έλληνες, στις μεγάλες γιορτές φορούσαν στο κεφάλι τους στεφάνια μαϊντανού  για να αποφεύγουν το μεθύσι. 

Σχετικά άρθρα