Ευκολη Σπανακόπιτα!

<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες</li>
<li class="rr_method_list">1 κιλό σπανάκι</li>
<li class="rr_method_list">3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</li>
<li class="rr_method_list">2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα</li>
<li class="rr_method_list">1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο</li>
<li class="rr_method_list">1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο</li>
<li class="rr_method_list">2-3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό</li>
<li class="rr_method_list">αλάτι</li>
<li class="rr_method_list">πιπέρι</li>
<li class="rr_method_list">ελαιόλαδο (για τη γέμιση και για το λάδωμα των φύλλων)</li>
</ul>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>1)</strong> Πλένουμε, στύβουμε και κόβουμε το σπανάκι.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>2)</strong> Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπανάκι, τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια και ανακατεύουμε συνεχώς, να "βραχεί" καλά και να μαραθεί το σπανάκι.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>3)</strong> Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ώστε να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Αποσύρουμε απ' τη φωτιά.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>4)</strong> Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Βάζουμε τη γέμιση.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>5)</strong> Συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, που επίσης λαδώνουμε. Λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>6)</strong> Χαράζουμε την πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ώσπου να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα το φύλλο.</div>
<div class="rr_im_steptext"> </div>
<div class="rr_im_steptext"> </div>
<div class="rr_im_steptext">sintagespareas.gr</div>
<div> </div>
<div class="clr"> </div>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα