Ζουμερό πρασόρυζο!

<div class="ingredients">
<div class="ingredients-left">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>2 φλ. ρύζι γλασέ ή μακρύκοκκο</p>
<p>700 γρ. πράσο κομμένο σε μέτριες ροδέλες περίπου 4 μεγάλα πράσα</p>
<p>2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα</p>
<p>4 κρεμμυδάκια φρέσκα</p>
<p>2 καρότα</p>
<p>4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο</p>
<p>1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο</p>
<p>Χυμό από 1 λεμόνι</p>
<p>150 ml. ελαιόλαδο</p>
<p>αλάτι</p>
<p>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p><strong>Εκτέλεση της συνταγής</strong></p>
<p> </p>
<p>Καθαρίζουμε καλά τα πράσα μας και τα κόβουμε σε μέτριες ροδέλες.</p>
<p>Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια και τα καρότα σε λεπτές ροδέλες.</p>
<p>Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε στην αρχή το ξερό κρεμμύδι και στην συνέχεια ρίχνουμε το φρέσκο και το πράσο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν όλα τα υλικά μας.</p>
<p>Προσθέτουμε και το ρύζι το αφήνουμε να σοταριστεί και αυτό για 2-3 λεπτά ρίχνουμε το ζωμό, αλάτι, φρέσκο πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου με σκεπασμένη την κατσαρόλα.</p>
<p>Μετά το εικοσάλεπτο ανοίγουμε προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι αφήνουμε να πάρει μία βράση, κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει και να απορροφήσει τα πολλά ζουμιά του.</p>
<p> Σερβίρουμε ελαφρά ζεστό για να μπορούμε να απολαύσουμε τις γεύσεις και τα αρώματα και πάντα στο σπίτι μου το συνοδεύαμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φυσικά με μία παραδοσιακή φέτα Π.Ο.Π.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>gourmed.gr</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα