Είσαι εσωστρεφής; Τότε διάβασε τα 12 πράγματα που παρεξηγούν σε εσένα thumbnail
Όταν η συζήτηση πάει στους εσωστρεφείς χαρακτήρες, έρχονται και... οι παρεξηγήσεις. Ενώ το να έχεις πολλούς φίλους, να τα πας καλά με τους περισσότερους και να θέλεις να βγαίνεις συνέχεια έξω θεωρείται το... νορμάλ, υπάρχεις κι εσύ που προτιμάς τα ήσυχα πράγματα, τις μικρές και αληθινές παρέες αλλά και να περνάς καλά με διαφορετικούς τρόπους απ' ότι οι υπόλοιποι. Έχεις βαρεθεί να σου λένε "γίνε πιο ζωηρός" ή "δεν ξέρεις να διασκεδάζεις". Και δεν είναι τα μόνα πράγματα που παρεξηγούν σε εσένα, όπως θα διαβάσεις παρακάτω.

Είσαι εσωστρεφής; Τότε διάβασε τα 12 πράγματα που παρεξηγούν σε εσένα

Όταν η συζήτηση πάει στους εσωστρεφείς χαρακτήρες, έρχονται και… οι παρεξηγήσεις. Ενώ το να έχεις πολλούς φίλους, να τα πας καλά με τους περισσότερους και να θέλεις να βγαίνεις συνέχεια έξω θεωρείται το… νορμάλ, υπάρχεις κι εσύ που προτιμάς τα ήσυχα πράγματα, τις μικρές και αληθινές παρέες αλλά και να περνάς καλά με διαφορετικούς τρόπους απ' ότι οι υπόλοιποι. Έχεις βαρεθεί να σου λένε "γίνε πιο ζωηρός" ή "δεν ξέρεις να διασκεδάζεις". Και δεν είναι τα μόνα πράγματα που παρεξηγούν σε εσένα, όπως θα διαβάσεις παρακάτω.


1. Είναι όλοι ντροπαλοί 


emma


Το να είσαι εσωστρεφής δεν ισούται με το ότι είσαι και ντροπαλός. Κι αν σου πω ότι υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν πολλούς φίλους και είναι ντροπαλά, θα με πιστέψεις; Κι όμως, ισχύει σε πολλές περιπτώσεις. Το ότι είσαι εσωστρεφής, σημαίνει περισσότερο ότι ξέρεις να εκτιμάς τη… μοναξιά. Η ντροπή έχει να κάνει με το ότι νιώθεις άβολα σε κοινωνικές συνευρέσεις. 


2. Έχουν κατάθλιψη και είναι πιο επιρρεπείς σε ψυχικές ασθένειες 


unhappy


Επειδή λοιπόν προτιμούν να περνούν ώρα με τον εαυτό τους ή να μην βγαίνουν τα σαββατοκύριακα και να κάθονται στο σπίτι, πολλοί δεν το καταλαβαίνουν και θεωρούν ότι έχουν κάποιο… πρόβλημα. Κάτι που σίγουρα δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση. Το ότι προτιμούν άλλα πράγματα από όλους τους υπόλοιπους και είναι πολλές φορές λίγο πιο ευαίσθητοι, δε σημαίνει ότι παλεύουν με την… κατάθλιψη. Και οι εξωστρεφείς μπορεί να έχουν κατάθλιψη. 


3. Είναι αρνητικοί και μισούν όλους και τα πάντα 


debbie downer


Επειδή δηλαδή επεξεργάζονται περισσότερο τα πράγματα στα κεφάλια τους -κοινώς σκέφτονται πώς και πότε θα μιλήσουν- και χάνονται στη σκέψη τους σημαίνει ότι έχουν τεράστιο μίσος προς όλους; Δεν το νομίζω. Ναι, δεν τους αρέσει πολύ να βγαίνουν και να βρίσκονται σε κοινωνικές συνευρέσεις γιατί δεν είναι η ασφάλεια τους. Αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι δεν τους αρέσει να το κάνουν. Απλώς μπορεί να χρειαστούν λίγη ώρα μόνοι τους για να φορτίσουν τις… μπαταρίες τους. 


4. Δεν μπορούν να γίνουν αρχηγοί 


cool


Πρέπει όλοι οι αρχηγοί να είναι εξωστρεφείς και διάσημοι; Σκέψου το πιο απλό: Σου φαίνεται πολύ εξωστρεφής ο Ζούκεμπέργκ ή ο Μπιλ Γκέιτς; Κι όμως δες που έχουν φτάσει! Το να είσαι αρχηγός δε σημαίνει να είσαι κουλ και να περνάς καλά, έχει να κάνει με τις αρχηγικές ικανότητες και την παρατηρητικότητα. 


5. Είναι πάντα σιωπηλοί 


wallflower


Εσωστρεφής και σιωπηλός δεν είναι το ίδιο πράγμα. Οι εσωστρεφείς μπορεί να μην μιλούν πολύ υπό συγκεκριμένες συνθήκες, όταν όμως βρεθούν με τους οικείους τους να κάνουν την πλάκα τους. Αν νιώσουν άνετα, μπορεί να μην βάλουν γλώσσα μέσα! 


6. Δεν υποστηρίζουν τις απόψεις τους. 


bashful


Ίσα ίσα, το ότι δεν φωνάζουν για να υποστηρίξουν μια άποψή τους σημαίνει ότι σκέφτονται περισότερο τι θα πουν ενώ ξέρουν ακριβώς πότε να μιλήσουν και τι να πουν. 


7. Είναι πανέξυπνοι 


brilliant


Τrue story: Είχα έναν συμμαθητή στο Λύκειο, ο οποίος ήταν πρώτος παντού (σε αθλήματα, 15μελή και 5μελή συμβούλια), ήταν εξωστρεφής και ήξερε να περνάει καλά. Ξέρεις που πέρασε; Στην Ιατρική! Το ότι είσαι εσωστρεφής δε σημαίνει ότι είσαι και… genius. Έχει να κάνει με τον χαρακτήρα σου, όχι με την ευφυϊα σου. 


8. Είναι πολύ ευαίσθητοι 


sensitive


Ο οποιοσδήποτε μπορεί να είναι ευαίσθητος! Ούτε σημαίνει ότι είναι πιο ευαίσθητοι από άλλους. Μπορεί να είναι και απλά… απαθείς.


9. Όλοι διαβάζουν βιβλία 


reading


Book lovers μπορεί να είναι όλοι. Υπάρχει περίπτωση να είσαι εσωστρεφής και να προτιμάς να παίζεις παιχνίδια στον υπολογιστή ή επιτραπέζια. Ή να είσαι εξωστρεφής και να απολαμβάνεις όσο τίποτα άλλο ένα καλό βιβλίο. 


10. Δεν ξέρουν να περνάνε καλά 


party pooper


Υπάρχει γενικά μια παρανόηση σχετικά με το τι σημαίνει "περνάω καλά". Για τους περισότερους, σημαίνει να είσαι έξω όλο το βράδυ και να πίνεις. Για τους εσωστρεφείς μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο: πάω σινεμά ή βλέπω την αγαπημένη μου σειρά. Και ποιος είπε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι διασκεδαστικό αν το κάνεις με φίλους σου; 


11. Έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση 


insecure


Άλλο ένα στερεότυπο το οποίο δεν ισχύει. Ακόμα κι αν είσαι πολύ εξωστρεφής μπορεί πάλι να μην είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου. 


12. Πρέπει κάποιος να τους… επανορθώσει στη σωστή λειτουργία 


no fun


Κι όμως, δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να είσαι εσωστρεφής. Βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα από τους υπόλοιπους, μετριάζεις τα λόγια σου, ξέρεις πότε να μιλήσεις και να πεις ένα πετυχημένο αστείο, δεν ψάχνεις την προσοχή και την επιβεβαίωση! Και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό! 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X