Ζυγούρι στη λαδόκολλα με κεφαλογραβιέρα και πατάτες!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>2-1/2 κιλά </strong><span>μπούτι από ζυγούρι χωρίς κόκαλο</span></span></li>
<li><span><strong>2-3 σκ.</strong> <span>σκόρδο κομμένες σε δοντάκια</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.σ. </strong><span>βούτυρο αιγοπρόβειο ή λίγο ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.σ. </strong><span>μουστάρδα πικάντικη</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.σ. </strong><span>ανθό αλατιού</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></span></li>
<li><span><strong>200 γρ.</strong> <span>κεφαλογραβιέρα πικάντικη</span></span></li>
<li><span><strong>2-3 κλαδάκια</strong> <span>θυμάρι και ρίγανη</span></span></li>
<li><span><strong>4</strong> <span>πατάτες κομμένες σε φέτες χοντρές</span></span></li>
<li><span><strong>4</strong> <span>λαδόκολλες</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div class="time"><strong><br /></strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>1. Βάζουμε τις πατάτες σε μπολ, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγη αποξηραμένη ρίγανη. Ανακατεύουμε.<br />2. Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκαλίσει το μπούτι. Χρειαζόμαστε μπούτι με πολύ ψαχνό, όχι από μικρό ζώο. <br />3. Τοποθετούμε την λαδόκολλα στον πάγκο. Κάνουμε στρώση με τις πατάτες. Απλώνουμε το ανοιγμένο μπούτι επάνω στις πατάτες. Αλείφουμε την επιφάνεια της πλευράς που αφαιρέσαμε το κόκαλο με μουστάρδα. Αλατοπιπερώνουμε καλά. <br />4. Βάζουμε τα δοντάκια σκόρδο σε όλη την επιφάνεια. Απλώνουμε το τυρί σε κυβάκια σε όλη την επιφάνεια. Σκορπάμε τα κλαδάκια των φρέσκων μυρωδικών. Τυλίγουμε το μπούτι σε ρολό σφιχτό. <br />5 .Αλείφουμε εξωτερικά με το μαλακό βούτυρο και πασπαλίζουμε μπόλικο αλατοπίπερο. <br />6. Τυλίγουμε τις λαδόκολλες ώστε να φυλακίσουμε τις πατάτες με το μπούτι σφιχτά σε πακέτο. Βάζουμε το πακέτο πάνω στις άλλες δύο λαδόκολλες και φυλακίζουμε καλά τα υλικά. Δένουμε με σπάγκο. <br />7. Ακουμπάμε σε ταψί, φροντίζοντας οι πατάτες να εφάπτονται στο ταψί. <br />8. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150ºC και συνεχίζουμε το σιγανό ψήσιμο για 2 ώρες. Κατά τη διάρκεια του πολύωρου ψησίματος αναποδογυρίζουμε αρκετές φορές το πακέτο, ώστε να ανεβοκατεβαίνουν τα υγρά και να μελώσουν οι πατάτες.</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span>argiro.gr</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα