Πένες με κολοκυθάκια στο φούρνο!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>1/3 φλ.</strong> <span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>κρεμμύδι</span></span></li>
<li><span><strong>2 σκ.</strong> <span>σκόρδο</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>μελιτζάνες</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>κολοκύθια</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>πιπεριές χρωματιστές</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>καρότα</span></span></li>
<li><span><strong>250 γρ. </strong><span>μανιτάρια</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>λίγο θυμάρι φρέσκο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>λίγο φρέσκο βασιλικό</span></span></li>
<li><span><strong>3</strong> <span>ζουμερές ντομάτες ψιλοκομμένες</span></span></li>
<li><span><strong>500 γρ.</strong> <span>πένες</span></span></li>
<li><span><strong>1 λίτρο</strong> <span>νερό</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>κλασικό κύβο λαχανικών</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>ντομάτες κομμένες σε φέτες</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. </strong><span>παρμεζάνα τριμμένη</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>λίγο αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></span></li>
</ul>
<div> </div>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>Ψιλοκόβουμε μελιτζάνες, κολοκύθια, καρότα, πιπεριές, μανιτάρια, σκόρδο και κρεμμύδι. Τα βάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τα βότανα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 20' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC.<br />Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10' επιπλέον (αν θέλετε χρησιμοποιήστε ντομάτες εμπορίου ψιλοκομμένες).<br />Ωστόσο βράζουμε το 1 λίτρο νερό με τον κύβο λαχανικών. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε 8 λεπτά. Στο τέλος θα έχει μείνει περίπου 1 φλ. νερό στα ζυμαρικά.<br />Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στα ζυμαρικά με το νερό τους και την παρμεζάνα. (Προσοχή δεν τα στραγγίζουμε).<br />Τα ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά και ανακατεύουμε. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με φέτες ντομάτας και ψήνουμε για 15-20'. Τέλος προσθέτουμε σε κομμάτια την μοτσαρέλα και τα φύλλα βασιλικού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10'.</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span>argiro.gr</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα