Ψυχροί άνδρες: Πώς φέρονται και γιατί φταίει η σχέση με τη μάνα τους thumbnail
Μια γυναίκα μπορεί να ανεχτεί και να υπομείνει πολλά από τα ελαττώματα του συντρόφου της αλλά το να είναι ψυχρός και απόμακρος είναι δύσκολο να το αποδεχτεί και να το διαχειριστεί. Τι γίνεται λοιπόν όταν μια γυναίκα έχει σχέση με έναν απόμακρο άντρα; Είναι πολύ πιθανό μια τέτοια στάση από την πλευρά του συντρόφου της να της δημιουργεί ανασφάλεια και να επιφέρει συχνές συγκρούσεις στην σχέση τ

Ψυχροί άνδρες: Πώς φέρονται και γιατί φταίει η σχέση με τη μάνα τους


ΑΠΟΜΑΚΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ


ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ.


 


Γράφει η ψυχολόγος Παυλίνα Πουλίδη Μια γυναίκα μπορεί να ανεχτεί και να υπομείνει πολλά από τα ελαττώματα του συντρόφου της αλλά το να είναι ψυχρός και απόμακρος  είναι δύσκολο να το αποδεχτεί και να το διαχειριστεί. Τι γίνεται λοιπόν όταν μια γυναίκα έχει σχέση με έναν απόμακρο άντρα; Είναι πολύ πιθανό μια τέτοια στάση από την πλευρά του συντρόφου της να της δημιουργεί ανασφάλεια και να επιφέρει συχνές συγκρούσεις στην σχέση τους καθώς η ίδια προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποσπάσει την προσοχή του είτε σε συναισθηματικό είτε σε ερωτικό επίπεδο.


Κάποιες από τις συμπεριφορές που εμφανίζει ένας απόμακρος και ψυχρός σύντροφος θα μπορούσαν να ήταν οι παρακάτω.  • Απουσία εκφράσεων


Είναι ο άντρας, ο οποίος φαίνεται χαμένος σαν να ζει σε έναν δικό του κόσμο και είναι αποκομμένος από τους γύρου του και κατά συνέπεια, από την γυναίκα του. Δίνει την αίσθηση ότι κρύβει τα συναισθήματα του ακόμα και ότι πολλές φορές δεν νιώθει τίποτα. Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα της συντρόφου του και συχνά αυτό οδηγεί σε ρήξη καθώς εκείνη αισθάνεται ότι δεν την καταλαβαίνει.


   • Συμπεριφορές ανεξαρτησίας


Συχνό φαινόμενο αυτού του στυλ άντρα είναι η ανάγκη του να είναι ανεξάρτητος καθώς η αίσθηση της ελευθερίας αποτελεί το βασικό ζητούμενο για αυτόν. Νιώθει πως δεν έχει χρειάζεται διαρκώς δίπλα του την σύντροφο του και χαρακτηρίζεται από έναν αέρα ανωτερότητας.


   • Έλλειψη εμπιστοσύνης


Δεν μπορεί να εμπιστευτεί την γυναίκα που έχει δίπλα του καθώς στην σχέση τους δεν υπάρχει οικειότητα. Οι λόγοι για τους οποίους αποφεύγει να αναπτύξει έναν πιο στενό δεσμό μπορεί να οφείλετε στο ότι έχει την τάση να αποφεύγει ή να την υποτιμά και πολλές φορές βιώνει την σχέση ως αναγκαίο κακό καθώς δεν μπορεί να αντιληφθεί τον συναισθηματικό κόσμο μιας γυναίκας.


 


Τι ρόλο παίζει η σχέση με την μητέρα στην διαμόρφωση της ενήλικης συμπεριφοράς απέναντι στις γυναίκες;


 


Συνήθως ένας απόμακρος άντρας έχει μεγάλωσε με μια απόμακρη μητέρα και έχει πολλές πιθανότητες να ταυτιστεί μαζί της καθώς ο τρόπος που έμαθε να σχετίζεται είναι αυτός. Άντρες που έχουν στερηθεί την θαλπωρή και την ασφάλεια της μητρικής αγάπης δυσκολεύονται να εμπιστευτούν γυναίκες στην ενήλικη ζωή τους. Στις ερωτικές τους σχέσεις εμφανίζουν συμπεριφορές αποθαρρυντικής ψυχρότητας για να αυτοπροστατευτούν και εκφράζονται με κυνικό τρόπο σε ότι αφορά τα ερωτικά θέματα.


Με αυτόν τον τρόπο επαναλαμβάνουν το μοτίβο αλληλεπίδρασης που είχαν αναπτύξει με την μητέρα τους, διατηρώντας πάντα μια απόσταση «ασφαλείας» και αυτό είναι που δημιουργεί πρόβλημα στην σχέση τους με το άλλο φύλο.


 


 


 


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X