Εμπιστοσύνη: Πώς να κάνεις έναν άνδρα να σου ανοιχτεί  thumbnail

Εμπιστοσύνη: Πώς να κάνεις έναν άνδρα να σου ανοιχτεί

Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να διέπει οποιαδήποτε σχέση, φιλική ή ερωτική. Χωρίς αυτήν, η σχέση είναι ανούσια και ανώφελη. Η εμπιστοσύνη χτίζεται αργά και σταθερά με αμοιβαίες προσπάθειες.


Ο καλύτερος τρόπος να κάνεις έναν άντρα να σου ανοιχτεί είναι να του πεις ευθύς εξαρχής ότι θέλεις να υπάρχει ειλικρίνεια στη σχέση, καθώς επίσης και αμοιβαία ευαισθησία και κατανόηση.


Προειδοποίηση: δεν μπορείς να του ζητήσεις να είναι ειλικρινής και ύστερα να αντιδράσεις με φρίκη όταν σου εξομολογηθεί κάποια αλήθεια. Η έκφραση των συναισθημάτων σας είναι ένα θετικό βήμα και για τους δύο, καθορίζει το ποιόν μιας σχέσης. Μια άσχημη αντίδραση από μέρους σου θα τον ωθήσει σε κρυφές κινήσεις και έτσι πετάς την εμπιστοσύνη έξω από το παράθυρο. Προσπαθήστε να ανταποκρίνεστε και όχι να αντιδράτε ο ένας στον άλλο. Σκέψου τη διαφορά.


Συχνά ακούω ιστορίες για ζευγάρια που κρυφοκοιτάζουν τα μηνύματα του άλλου σε μια προσπάθεια να βρουν αποδείξεις εξαπάτησης. Αν η σχέση σου καταλήξει σε αυτό το είδος της συμπεριφοράς, είναι σημάδι ότι τα πράγματα δε λειτουργούν σωστα και χρειάζεται να προχωρήσεις παρακάτω. Απλώς εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Είναι καλύτερα να αναζητήσεις κάποιον άλλο παρά να ζεις σε μια καταδικασμένη και μίζερη σχέση» όπου δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και κατά συνέπεια αγάπη


Σεβασμός: Απαραίτητη προυπόθεση για μια υγιή σχέση 


Τι είναι ο σεβασμός; Η θεμελιώδης εκτίμηση ενός ατόμου, καθώς επίσης των αναγκών, των επιθυμιών και των απόψεών του. Τα ανώδυνα πειράγματα και ο παιχνιδιάρικος εμπαιγμός είναι αποδεκτά αλλά η ασεβής συμπεριφορά που περιλαμβάνει προσβλητικές εκφράσεις και βιαιότητα είναι ανεπίτρεπτη. Να αποφεύγεις τις άσχημες εκφράσεις και να μη δέχεσαι να σε αποκα-λεί με χυδαία «χαϊδευτικά ονόματα». Σε διαβεβαιώνω ότι οποιαδήποτε ένδειξη ασέβειας θα μεγεθυνθεί με το πέρασμα του χρόνου και θα οδηγήσει τη σχέση σας στο να πάρει μια άσχημη τροπή, όπου η λέξη «σεβασμός» δε θα υπάρχει πλέον.


Προσωπικός χώρος


Ξεκαθάρισε από την αρχή ότι έχεις δικούς σου φίλους και δραστηριότητες που δε θα τον συμπεριλαμβάνουν απαραίτητα και ότι σκοπεύεις να τους διατηρήσεις. Φρόντισε ταυτόχρονα να σέβεσαι την ανάγκη του για προσωπικό χώρο και γνώρισε τους φίλους του και τις αγαπημένες του ενασχολήσεις χωρίς επικριτική διάθεση. Οριοθετώντας τα πράγματα από την αρχή, δε θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις στην πορεία.


Ειλικρίνεια


Η ειλικρίνεια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της εμπιστοσύνης. Υπάρχει χρόνος και χώρος για να είσαι ειλικρινής μέσα στη σχέση – τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Η πρόκληση είναι να είσαι ειλικρινής χωρίς να πληγώνεις τα συναισθήματα του άλλου. Γενικά φρόντιζε να μην αποκαλύπτεις άνευ λόγου πράγματα που πρόκειται να είναι καταστροφικά, κατακριτέα ή μη παραγωγικά για τη σχέση. Ωστόσο θα υπάρξουν στιγμές που θα πρέπει να αφήσεις τη βολή και τη σιγουριά σου και να πεις τη σκληρή αλήθεια. Είναι μια απελευθερωτική εμπειρία και οποιοσδήποτε αξιοπρεπής άνθρωπος θα ακολουθήσει το παράδειγμά σου και θα είναι ειλικρινής.


Από τον συγγραφέα Στιβ Σαντιγκάντι 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X