Η Amazon μπορεί να αξίζει μέχρι και 3 τρισ. δολ. σε 10 χρόνια  thumbnail

Η Amazon μπορεί να αξίζει μέχρι και 3 τρισ. δολ. σε 10 χρόνια

Η Amazon πρέπει να αρέσει πραγματικά πολύ στον Chamath Palihapitiya, γράφει σε ρεπορτάζ του το Bloomberg. Ο διευθύνων σύμβουλος του venture capital Social Capital πιστεύει ότι ο αμερικανικός κολοσσός του εμπορίου και της τεχνολογίας θα είναι μία εταιρεία αξίας 3 τρισ. δολ. σε μία δεκαετία από σήμερα.


Για να αντιληφθεί κανείς τι λέει, η εταιρεία σήμερα έχει μία αξία μετοχής στο επίπεδο των 673 δολ., με την κεφαλαιοποίησή της να κυμαίνεται στα 312 δισ. δολ.


Αυτό σημαίνει ότι ο Palihapitya υποστηρίζει ότι η αξία της εταιρείας σχεδόν θα δεκαπλασιαστεί.


Ο ίδιος τόνισε ότι το τμήμα λιανικών πωλήσεων θα ξεπεράσει σε αξία το 1 τρισ. δολ. μέχρι το 2025, το τμήμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Amazon θα έχει αξία 1,5 τρισ. δολ. και υπάρχουν ακόμη 500 δισ. δολ. αξίας που φέρνει ο ίδιος ο Τζεφ Μπέζος στην εταιρεία.


Όσον αφορά το κομμάτι των λιανικών πωλήσεων, ο Palihapitya λέει ότι η εταιρεία θα αυξήσει τις Prime συνδρομές της με έναν εκρηκτικό ρυθμό τα επόμενα 10 χρόνια.


Ακόμη, ο διαχειριστής κεφαλαίων λέει ότι το τμήμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Amazon (AWS) είναι ένα είδος «φόρου» στο Ιντερνετ και την καινοτομία.


Από τη στιγμή που όλες οι εταιρείες με παρουσία στο διαδίκτυο χρειάζονται διακομιστές και υπηρεσίες φιλοξενίας, η AWS όλο και θα αυξάνει το μερίδιό της στη συγκεκριμένη αγορά.


«Ο αριθμός των χαμένων θα είναι απίστευτος όταν η AWS μεγαλώσει», τονίζει.


Ακόμη, ο Palihapitya λέει ότι ο λόγος τιμής της μετοχής προς κέρδη (P/E) για αυτό το σκέλος των δραστηριοτήτων θα πρέπει να είναι παρόμοιος με εκείνον της Oracle και της IBM, γεγονός που οδηγεί σε μία κεφαλαιοποίηση της τάξης του 1,5 τρισ. δολ.


Τέλος, σημειώνει ότι ο τρόπος διοίκησης του Μπέζος, με τις επενδύσεις στις δραστηριότητες της εταιρείας του και με τις εφευρέσεις, θα προσθέσει ακόμη 500 δισ. δολ. στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, ακόμη και αν σήμερα αυτά τα χρήματα δεν εμφανίζονται πουθενά.


Κλείνοντας, ο Palihapitya υποστηρίζει ότι ο Μπέζος χτίζει την «πιο ανθεκτική εταιρεία στον κόσμο».


 


Πηγή: enikonomia.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X