Σπιτική μυζήθρα!

<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">2 λίτρα γάλα φρέσκο ή παστεριωμένο πλήρες</li>
<li class="rr_method_list">ξύδι (ένα φλυτζανάκι περίπου)</li>
<li class="rr_method_list">αλάτι χοντρό για επάλειψη</li>
<li class="rr_method_list">ένα κομμάτι τούλι πυκνό ή ύφασμα κουνουπιέρας ή τυρόπανο (έτσι το λένε την επαρχία)</li>
</ul>
<div>
<div class="rr_steps">
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>1)</strong> Βράζω το γάλα σε κατσαρόλα.</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><strong>2)</strong> Φτάνει σε σημείο βρασμού και αρχίζει να φουσκώνει</div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>3)</strong> Το ψεκάζω γρήγορα με το ξύδι</div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>4)</strong> Σβήνω τη φωτιά αμέσως και σε 3 λεπτά το αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω να "κόψει" το γάλα τελείως 5 λεπτά περίπου και να ξεχωρίσει σε στερεό και υγρό</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><strong>5)</strong> Το ρίχνω σε κατσαρόλα που έχω βάλει το τούλι</div>
</div>
<div class="rr_im_step"><br />
<div class="rr_im_steptext"><strong>6)</strong> Δένω τις τέσσερις γωνίες του υφάσματος μαζί</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><strong>7)</strong> Αφήνω να στραγγίσει το νερό του για 1- 1 1/2 ώρες δίνοντας του σχήμα στρογγυλό πλακέ (δες φωτογρ.).</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div class="rr_im_steptext"><strong>8)</strong> Αφαιρώ το τούλι και τυλίγω την μυζήθρα με χοντρό αλάτι<br />Την αφήνω να στεγνώσει σκεπασμένη με σίτα εκτός ψυγείου 1-2 μέρες γυρνώντας την συχνά.<br />Είναι έτοιμη για να την τρίψω στα μακαρόνια μου κ.λ.π.<br />Την διατηρώ στο ψυγείο για επόμενη χρήση</div>
<div class="clr"> </div>
</div>
</div>
</div>
<div class="divider"> </div>
<div class="rr_comments">
<h3>Λίγα μυστικά ακόμα</h3>
<p>Προσέχω να μην μου κολλήσει το γάλα ή το στέρεο υλικό γιατί θα μείνει μέσα στην μυζήθρα μου και θα είναι αντιαισθητικό.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>sintagespareas.gr</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα