Πώς το κρύο νερό ενεργοποιεί το μεταβολισμό thumbnail
Ο οργανισμός μας θα καταναλώσει περισσότερη ενέργεια (θερμίδες), προκειμένου να το θερμάνει.

Πώς το κρύο νερό ενεργοποιεί το μεταβολισμό

Αν πίνετε αρκετό νερό πριν απο κάθε γεύμα, γυμνάζεστε και τρέφεστε υγιεινά, το σίγουρο είναι ότι θα δείτε τη ζυγαριά σας να φθίνει και το βάρος σας, σταδιακά να απομειώνεται. Το παραπάνω συμπέρασμα επιβεβαιώνει μελέτη σύμφωνα με την οποία όσοι έκαναν δίαιτα και κατανάλωναν μισό λίτρο νερό (500ml) ημερησίως – πριν όμως απο τα κύρια γεύματά τους, είδαν τη ζυγαριά να «κατεβαίνει».


Για του λόγου το αληθές να πούμε ότι το ποσοστό των ατόμων που ακολούθησε τον συγκεκριμένο κανόνα, έφτασε σύμφωνα πάντα με τη μελέτη στο 44%- σε διάστημα δώδεκα εβδομάδων. Εν συγκρίσει πάντα με εκείνους που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος και δεν κατανάλωναν τη συγκεκριμένη ποσότητα νερού πριν απο τα κύρια γεύματα.  


Να σημειώσουμε ότι οι ερευνητές υποστηρίζουν πως αν καταναλώνουμε το νερό που χρειάζεται ο οργανισμός μας, καθημερινά, σε συνδυασμό με άσκηση και ένα καθόλα υγιεινό διατροφικό «μενού», σαφώς και θα δούμε το βάρος μας να μειώνεται σταδιακά.


 Ένα «χρυσό» διατροφικό «τρίπτυχο» θα λέγαμε για όλους όσοι προσπαθούν να δουν τα κιλά τους να «χάνονται» καθότι ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σε μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ότι συνήθως.  


Σημαντικό επίσης είναι να πίνουμε, αν κι εφόσον μπορούμε, το νερό κρύο. Κι αυτό γιατί ο οργανισμός μας πρέπει σ’ αυτή την περίπτωση να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια (θερμίδες), προκειμένου να το θερμάνει. Εκτός αυτού σε δυο επιμέρους μελέτες γίνεται λόγος ότι η καταναλώση μισού λίτρου νερού, βοηθά έτσι ώστε να ενισχυθεί ο μεταβολισμός σε ποσοστό 24 με 30% με τη διαφορά όμως ότι αυτό θα έχει προσωρινό αποτέλεσμα. Αντίθετα η κατανάλωση της ιδανικής ποσότητας νερού, πριν απο τα κύρια γεύματα, θα μας δώσει καλύτερα αποτελέσματα. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X