Οδοντικό νήμα για να απαλλαγείτε από τα στοματικά βακτήρια!

Αμερικανοί επιστήμονες δημοσίευσαν μελέτη η οποία που αναδεικνύει τη σημασία της χρήσης οδοντικού νήματος για την υγεία των δοντιών.

Πιο συγκεκριμένα,  ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, διαπίστωσαν πως η χρήση οδοντικού νήματος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες των ούλων.

Οι επιστήμονες εξέτασαν 51 ζευγάρια διδύμων μεταξύ 12-21 ετών. Ένας από κάθε ζευγάρι διδύμων βούρτσιζε τα δόντια του χρησιμοποιώντας οδοντόβουρτσα για δύο εβδομάδες, ενώ ο άλλος πρόσθεσε τη χρήση οδοντικού νήματος στις καθημερινές του συνήθειες .

Στο τέλος των δύο εβδομάδων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα δίδυμα που δεν είχαν χρησιμοποιήσει οδοντικό νήμα, είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα βακτηρίων που συνδέονται με τη περιοδοντική νόσο σε σχέση με εκείνα που χρησιμοποιούσαν καθημερινά οδοντικό νήμα.

Ο Dr. Kenneth Kornman, συντάκτης του περιοδικού της Περιοδοντολογίας, δήλωσε ότι η μελέτη δείχνει τη χρησιμότητα του οδοντικού νήματος για τη στοματική υγιεινή.

«Αυτή η μελέτη καταδεικνύει πως η χρήση οδοντικού νήματος μπορεί να έχει σημαντικά θετική επίδραση σε ένα άτομο σε σύγκριση με εκείνους που δεν το χρησιμοποιούν, ακόμη και αν έχουν παρόμοια γενετικά στοιχεία και ζουν υπό παρόμοιες συνθήκες.

Σχετικά άρθρα