Η πιο νόστιμη Πάστα Φλώρα!

<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><span style="text-decoration: underline;"><br /></span><span style="text-decoration: underline;">Υλικά για τη ζύμη</span><br /><span>- 450 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span><br /><span>- 170 ml αραβοσιτέλαιο</span><br /><span>- 100 γρ λευκή ζάχαρη</span><br /><span>- 100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι</span><br /><span>- ξύσμα από μισό πορτοκάλι</span><br /><span>- 2 κουταλιές κονιάκ</span><br /><span>- 1 πρέζα αλάτι</span><br /><span>- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Υλικά για τη μαρμελάδα</span><br /><span>- 500 γρ φρέσκες φράουλες</span><br /><span>- 250 γρ λευκή ζάχαρη</span><br /><span>- 2 κουταλάκια φρέσκο χυμό λεμόνι</span><br /><br /><span>Χρειαζόμαστε 500 γρ έτοιμη </span><strong><span style="text-decoration: underline;"><a href="http://www.alwayshungry.gr/2016/04/marmelada-fraoula.html" target="_blank">μαρμελάδα φράουλας</a></span></strong><span> για την πάστα φλώρα μας.</span></p>
<p><br /><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση Συνταγής</span></strong><br /><br /><span>Αν δεν έχετε ήδη έτοιμη μαρμελάδα, τότε δείτε τη συνταγή για την πιο εύκολη και γρήγορη </span><a href="http://www.alwayshungry.gr/2016/04/marmelada-fraoula.html" target="_blank"><strong>μαρμελάδα φράουλα</strong></a><span> και μόλις την ετοιμάσετε, αφήστε την να κρυώσει και προχωρήστε μετά με την πάστα φλώρα.</span><br /><br /><span>Σε ένα μεγάλο κάδο ρίχνουμε όλα τα υγρά, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.</span><br /><br /><span>Χτυπάμε με ένα σύρμα ή στο μίξερ για λίγο για να διαλυθεί η ζάχαρη.</span><br /><br /><span>Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και σε δόσεις το αλεύρι κοσκινισμένο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία ωραία και απαλή ζύμη.</span><br /><br /><span>Την χωρίζουμε σε 3 μέρη και τα 2/3 τα απλώνουμε με τα χέρια σε μία φόρμα για τάρτες διαμέτρου 28-30 εκ. και το 1/3 το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε τα κορδόνια στο πάνω μέρος της. Προσοχή στην ταρτιέρα πρέπει να απλώσουμε τη ζύμη και στα τοιχώματα.</span><br /><br /><strong>Tip 1:</strong><span> Μπορείτε να ανοίξετε τη ζύμη και με έναν πλάστη και μετά να την τοποθετήσετε στην φόρμα.</span><br /><br /><strong>Tip 2:</strong><span> Το 1/3 της ζύμης για τα κορδόνια, χωρίστε το σε τόσα μέρη, όσα τα κορδόνια που χρειάζεστε για την πάστα φλώρα σας. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε τα σχήματα που θέλετε, όπως αστεράκια και να βάλετε αυτά από πάνω. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.</span><br /><br /><strong>Tip 3: </strong><span>Αν σας περισσέψει λίγη ζύμη φτιάξτε τα πιο νόστιμα νηστίσιμα μπισκότα!</span></p>
<p><br /><span>Ψήνουμε την πάστα φλώρα φράουλα στον αέρα, στους 175 °C για 35-40 λεπτά, την αφήνουμε να κρυώσει και την απολαμβάνουμε όλες τις ώρες της μέρας!</span><br /><br /><span>Αν περισσέψει κάποιο κομμάτι.. το διατηρούμε εκτός ψυγείου για λίγες μέρες.</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span>alwayshungry.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα