Λαζάνια με γέμιση Κοτόπουλο και Κολοκύθα

<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><br /><span>- 1 κιλό κιμά από στήθος κοτόπουλου</span><br /><span>- 1 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα</span><br /><span>- 1 πακέτο λαζάνια</span><br /><span>- 2 μεσαία κρεμμύδια</span><br /><span>- 2-3 ώριμες ντομάτες</span><br /><span>- φρέσκο δενδρολίβανο</span><br /><span>- 1 λίτρο φρέσκο γάλα 1,5%</span><br /><span>- 120 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη</span><br /><span>- 40 γρ κορν φλάουρ</span><br /><span>- ελαιόλαδο</span><br /><span>- αλάτι</span><br /><span>- πιπέρι</span><br /><span>- τριμμένο μοσχοκάρυδο</span><br /><span>- λίγη παρμεζάνα τριμμένη</span><br /><br /></p>
<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση Συνταγής</span></strong><br /><br /><span>Η συνταγή έχει 3 απλά στάδια, τα οποία θα δούμε χωριστά.</span><br /><span style="text-decoration: underline;"><br /></span><span style="text-decoration: underline;">Κιμάς κοτόπουλου</span><br /><br /><span>Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.</span></p>
<div> </div>
<div>Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε λίγο για να μαλακώσει. </div>
<div> </div>
<div>Προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις αλλάξει χρώμα, τρίβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε και αυτές. </div>
<div> </div>
<div>Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 15 λεπτά. </div>
<div> </div>
<div>Μόλις ο κιμάς μαγειρευτεί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και δοκιμάζουμε.</div>
<p><br /><span style="text-decoration: underline;">Πουρές κολοκύθας </span><br /><br /><span>Τοποθετούμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε ένα ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και το φρέσκο δενδρολίβανο.</span></p>
<p><br /><span>Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 °C στον αέρα, για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει η κολοκύθα.</span></p>
<p><span>Όσο είναι ζεστή η κολοκύθα, την τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ και την χτυπάμε καλά με το μισό βούτυρο, έως ότου γίνει μία λεία και ομοιόμορφη κρέμα.</span><br /><br /><span>Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι επιθυμούμε, ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε.</span></p>
<div> </div>
<div>Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη Παρμεζάνα.<br /><span style="text-decoration: underline;"><br /></span><span style="text-decoration: underline;">Ελαφριά μπεσαμέλ</span><br /><br />Γεμίζουμε ένα ποτήρι μέχρι τη μέση με γάλα και το υπόλοιπο σε μία κατσαρόλα.<br /><br />Προσθέτουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.<br /><br />Στο ποτήρι με το γάλα προσθέτουμε τον κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί.<br /><br />Μόλις το γάλα ζεσταθεί, προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.<br /><br />Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε 3 κουταλιές τριμμένης Παρμεζάνας, λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Συναρμολόγηση</span><br /><br />Σε ένα μεγάλο πυρέξ αδειάζουμε λίγη κρέμα, από πάνω βάζουμε μία στρώση λαζάνια, χωρίς να τα βράσουμε και μετά πάλι λίγη κρέμα.<br /><br />Στρώνουμε λίγο κιμά και από πάνω, σε όλη την επιφάνεια, τη μισή κρέμα κολοκύθας.<br /><br />Επαναλαμβάνουμε με μία στρώση λαζάνια, κρέμα, κιμά και κολοκύθα και τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια, την υπόλοιπη κρέμα και λίγη τριμμένη Παρμεζάνα.<br />
<div class="separator"> </div>
Σκεπάζουμε καλά και σφικτά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμέμο φούρνο, στους 180 °C στον αέρα, για 50-60 λεπτά.<br /><br />Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.<br />
<div class="separator"> </div>
Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει τα υγρά του για 15-20 λεπτά και μετά σερβίρουμε.<br /><br />Αν το δοκιμάσετε την επόμενη μέρα, μπορεί να σας φανεί ακόμη πιο νόστιμο!<br /><br /></div>
<div> </div>
<div> </div>
<div>alwayshungry.gr<br />
<div class="separator"> </div>
</div>

Σχετικά άρθρα