Ελεύθεροι οι Ισπανοί δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί πριν 10 μήνες στη Συρία thumbnail

Ελεύθεροι οι Ισπανοί δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί πριν 10 μήνες στη Συρία

Την Κυριακή αναμένεται η επιστροφή των τριών ανεξαρτήτων Ισπανών δημοσιογράφων που αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από σχεδόν δεκάμηνη κράτηση στη Συρία όπου απήχθησαν, κοντά στο Χαλέπι.


Το Σάββατο το βράδυ, η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απελευθέρωσή τους. "Είμαστε ευτυχείς και ανακουφισμένοι που μπορούμε να γιορτάσουμε την απελευθέρωση των Αντόνιο Παμπλιέγκα, Χοσέ Μανουέλ Λόπεθ και Ειντζελ Σαστρε", δήλωσε η Πρόεδρος των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα Ισπανίας, Μαλέν Αζνάρεζ.


Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση και τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, η άφιξη των δημοσιογράφων, οι οποίοι βρίσκονταν χθες στην Τουρκία, αναμένεται την Κυριακή στην αεροπορική βάση Torrejon έξω από την Μαδρίτη. Ωστόσο οι αρχές δεν θέλησαν να επιβεβαιώσουν την ημερομηνία και την ώρα της επιστροφής τους. "Πριν μερικές ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι Χοσέ Μανουέλ Λόπεθ, Ειντζελ Σαστρε και Αντόνιο Παμπλιέγκα που απήχθησαν στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, πριν από σχεδόν δέκα μήνες", ανέφερε η ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης το Σάββατο.


Στο μήνυμά της, η ίδια, διαβεβαιώνει πως η απελευθέρωση αυτή κατέστη "δυνατή χάρη στη δουλειά πολλών υπαλλήλων και στη συνεργασία φίλων και συμμάχων, ιδιαίτερα στην τελική φάση από την Τουρκία και το Κατάρ". Σε αυτές τις δύο χώρες βρίσκονται σημαντικές αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις.


Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τρεις δημοσιογράφοι εθεάθησαν για τελευταία φορά στις 13 Ιουλίου 2015 στην περιοχή Μααντί (Χαλέπι). Βρίσκονταν σε φορτηγάκι και απήχθησαν από ομάδα αντρών.


Πηγή: avgi.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X