Γλυκόξινο Κοτόπουλο με Σάλτσα απο Ρόδι!

<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής </span></strong><br /><br /><span>- 3 καθαρισμένα στήθη από κοτόπουλο (κοντά στα 750 γρ)</span><br /><span>- 200 ml χυμό ροδιού από 2 μεγάλα ρόδια</span><br /><span>- 2 κουταλιές σόγια</span><br /><span>- 1 κόκκινη πιπεριά</span><br /><span>- 1 πράσινη πιπεριά</span><br /><span>- 1 ξερό κρεμμύδι</span><br /><span>- 60 γρ κορν φλάουρ</span><br /><span>- 40 γρ μαύρη ζάχαρη</span><br /><span>- 1 πρέζα αλάτι</span><br /><span>- 1 κουταλιά κορν φλάουρ</span><br /><span>- ηλιέλαιο</span><br /><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση Συνταγής</span></strong></p>
<div>
<div class="separator">Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα κρατάμε σε ένα μπωλ.</div>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator">Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και κόβουμε κάθε φιλέτο στη μέση σε 2 λεπτά κομμάτια. Αν είναι αρκετά χοντρό, μπορείτε να το κόψετε και σε 3 μέρη.</div>
<br />Κάθε κομμάτι το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, όπως τα λαχανικά μας. <br /><br />
<div class="separator">Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τα 60 γρ του κορν φλάουρ με το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε όλο το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.</div>
<br />Ζεσταίνουμε καλά ένα γοκ ή ένα τηγάνι με ηλιέλαιο και τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε δόσεις. Μόλις τα κομμάτια πάρουν ωραίο χρώμα, τα αποσύρουμε και τα στραγγίζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.<br />
<div class="separator"> </div>
Στύβουμε τα ρόδια και μετράμε 200 ml από τον χυμό τους. Σε αυτόν προσθέτουμε τη σόγια, τη μαύρη ζάχαρη, μία κουταλιά κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.<br /><br />
<div class="separator">Ζεσταίνουμε πάλι καλά ένα καθαρό γοκ ή ένα τηγάνι, ρίχνουμε 1 κουταλιά λάδι και σοτάρουμε γρήγορα τα λαχανικά για 2 λεπτά.</div>
<br />Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.<br /><br />Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και την αποσύρουμε από την εστία.<br /><br />
<div class="separator">Σερβίρουμε με ρύζι basmati και στολίζουμε με λίγο φρέσκο ρόδι.</div>
</div>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator">alwayshungry.gr</div>

Σχετικά άρθρα