Τα αστρολογικά μυστικά του Σύνθετου Χάρτη Συναστρίας! thumbnail
Οι άνθρωποι αλλάζουν μόνο μέσα από τις σχέσεις τους! Ερωτεύονται τις διαφορές τους και αγαπούν τις ομοιότητες τους….

Τα αστρολογικά μυστικά του Σύνθετου Χάρτη Συναστρίας!

Οι άνθρωποι αλλάζουν μόνο μέσα από τις σχέσεις τους! Ερωτεύονται τις διαφορές τους και αγαπούν τις ομοιότητες τους….  αρκεί να έχουν το θάρρος να τις ανακαλύψουν και προπάντων να τις παραδεχθούν. Χρειάζεται θάρρος να βλέπεις στον Έρωτα!


Κάθε σχέση, κάθε επαφή μεταξύ των ανθρώπων επαγγελματικά ή προσωπικά έχει τη δική της μοναδική διαδρομή-εύκολη ή δύσκολη, ευχάριστη ή δραματική- που  γεννά συναισθήματα και ιδέες, προάγει, ωριμάζει και δυναμώνει τα άτομα που συμμετέχουν σ’ αυτή, ανεξάρτητα από το αν είναι μακροχρόνια ή βραχυχρόνια. Κάθε τι που δεν μας βοηθά να εξελιχθούμε μας βλάπτει ανεπανόρθωτα και πρέπει να έχουμε τη γνώση και τη δύναμη να το αναγνωρίσουμε και φυσικά να το αντιμετωπίσουμε. Στόχος μας είναι η ευτυχία-ευεξία και οτιδήποτε μας κρατά μακριά από αυτήν την αίσθηση χρειάζεται επεξεργασία και αναθεώρηση από τις αρχικές μας θέσεις. Χρειαζόμαστε ανθρώπινη επαφή κι επικοινωνία, γνώσεις και πληροφορίες, κοινωνική θέση , αναγνώριση και καταξίωση και όλα αυτά δεν μπορούν να επιτευχθούν αν η προσωπική μας ζωή γεννά ταλαιπωρίες και βάσανα, αναστέλλει δράση κι επιθυμίες, οδηγεί τα βήματά μας πίσω κι όχι μπροστά στην εξέλιξη και την πορεία μας στον κόσμο.


Στην παραδοσιακή κλασσική Αστρολογία συνηθίζουμε να εξετάζουμε προσωπικά ωροσκόπια χρησιμοποιώντας τα διάφορα συστήματα πρόβλεψης προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, να αυξήσουμε τις δυνατότητες και να ελαχιστοποιήσουμε τις δαπάνες από τις ενδεχόμενες απώλειες.  Πως όμως αξιολογούμε τις προσωπικές μας επιλογές σε σχέσεις και συνεργασίες; Τι δυνατότητες έχουμε να μειώσουμε τα βασικά ρίσκα των συναισθηματικών μας επενδύσεων όταν το πρώτο λόγο δεν έχει η λογική παρά μόνο ή καρδιά; Ο Σύνθετος χάρτης που παράγεται από 2 γενέθλια ωροσκόπια μαζί, «φωτογραφίζει», δίνει την εικόνα της  σχέσης μας  και απαντά σε ερωτήματα που δεν αφορούν μόνον εμάς προσωπικά αλλά το σύνολο των επιδράσεων που προκύπτουν από αυτήν , σαν αυτόνομο ανεξάρτητο ον!


Οι κανόνες ερμηνείας του Σύνθετου Χάρτη Συναστρίας


Ο Σύνθετος χάρτης (composite) δηλώνει την δυναμική της σχέσης, την ίδια τη σχέση κατ’ ουσία. Είναι το παιδί που γεννιέται σαν οντότητα από την ένωση των 2 γενέθλιων ωροσκοπίων και θέλουμε να δούμε πως αντιδρά στις εξωτερικές συνθήκες, πως επικοινωνεί, πως αγαπά, πως αναπτύσσεται και τι επιθυμίες έχει προκειμένου να προχωρήσει και να εξελιχθεί.


 


Οι Σύνθετοι χάρτες ακολουθούν τους κανόνες ερμηνείας της κλασσικής Αστρολογίας με την διαφορά ότι τα ζώδια που καταλαμβάνουν οι πλανήτες δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία όσο η οικοθεσία τους ( σε ποιόν οίκο βρίσκονται μέσα στον χάρτη). Οι γωνιακοί οίκοι 1, 4, 7 και 10είναι οι πιο σημαντικοί γιατί όπως πάντα εκφράζονται πιο ανοικτά και πιο δυναμικά μέσα στον χάρτη και αν καταλαμβάνονται και από πλανήτες δηλώνουν μια σχέση που είναι δύσκολο να «κρυφτεί» από το γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, γίνονται γνωστές, είναι δραστήριες και συμμετέχουν από κοινού στα δρώμενα. Ο 5ος οίκος της χαράς και του φλερτ είναι επίσης πολύ σημαντικός κυρίως σε ερωτικές σχέσεις γιατί περιγράφει τη χαρά και την επιθυμία να ανταλλάξουν ενέργεια και δράση μεταξύ τους ή μαζί με άλλους ανθρώπους (απέναντι είναι ο 11ος των φίλων και των συλλογικών χώρων) . Ο 2ος και  ο 8ος πάλι σαν άξονας επιθυμιών πάλι είναι εξίσου σημαντικός για την ανάπτυξη σεξουαλικότητας , εμπιστοσύνης και βαθιάς συναισθηματικής δέσμευσης και μοιράσματος .


Σημεία «κλειδιά»  στην ερμηνεία του Σύνθετου χάρτη • Ο Σύνθετος Ήλιος  συμβολίζει την ενέργεια που έχει η σχέση, τη δύναμη δημιουργίας που αναπτύσσεται και από τα δύο μέλη, την εικόνα που δίνουν στον έξω κόσμο και φυσικά ο οίκος που βρίσκεται όπως και οι όψεις που δέχεται είναι πολύ σημαντικές για την ποιότητα δράσης (αν είναι δυναμική ενεργητική ή υποτονική και χωρίς μεγάλες προσδοκίες)

 • Η Σύνθετη Σελήνη αποκαλύπτει τη συναισθηματική κατάσταση που επικρατεί μεταξύ ενός ζευγαριού, αν έχουν ίδιες διαθέσεις, αν υπάρχει ψυχική επαφή, ρομαντισμός, ιδεαλισμός, κοινές επιθυμίες και οράματα και φυσικά η θέση της θα δείξει που εστιάζεται η ενέργεια του πλανήτη ανάλογα με τον οίκο στον οποίο θα βρεθεί.

 • Οι πλανήτες στον 7ο οίκο και οι όψεις τους περιγράφουν αν μπορεί να γίνει μια συντροφική σχέση, αρμονική πιθανότατα επίσημη ή  όχι, αλλά και αν μπορούν να συνεργαστούν τα άτομα μεταξύ τους με ευκολία, αν βεβαίως δεν έχουμε πλανήτες μέσα στον οίκο τότε εξετάζουμε τον κυβερνήτη της ακμής. Τα 2 φώτα Ήλιος και Σελήνη θεωρούνται πολύ ευνοικά να είναι τοποθετημένα στον 7ο, 2ο, 5ο ή 11ο οίκο ώστε να εξασφαλίζεται η σταθερότητα της σχέσης.

 • Σημαντικές γωνίες(όψεις) θεωρούμε τις συνόδους και τις αντιθέσεις περίπου με ανοχή  2-3 μοιρών

 • Γωνιακές όψεις που υπάρχουν σε ένα ή και στα δύο γενέθλια ωροσκόπια και επαναλαμβάνονται στο σύνθετο σαφώς τονίζουν πολύ την ποιότητα της όψης μέσα στη σχέση πχ μια σύνοδος του Ερμή με τον Δία, θα έχει μια ευχάριστη επικοινωνία με χιούμορ κλπ

 • Επαφές μεταξύ πλανητών των γενέθλιων πλανητών με πλανήτες ή σημεία του σύνθετου χάρτη( ωροσκόπο, μεσουράνημα, vertex, ) θεωρούνται πολύ σημαντικά για την λειτουργία μιας σχέσης αλλά και πως πρόκειται να εξελιχθεί. Αν υπάρχουν πολλές σχετικές γωνίες σε σχέση με έναν από τους δύο γενέθλιους χάρτες ίσως πρόκειται για σχέση που μπορεί να επηρεάσει βαθιά τη ζωή του ατόμου ,ίσως και να του την αλλάξειΟι δεσμοί της Σελήνης του Σύνθετου χάρτη εξετάζονται με μεγάλη προσοχή όπως και στο γενέθλιο, σύμφωνα με τις όψεις που σχηματίζουν αλλά και αν έχουν επαφή με πλανήτες ή σημεία του γενέθλιου χάρτη.

 • Μια Νέα σελήνη στο σύνθετο θεωρείται πολύ ευνοϊκή για την πορεία του ζευγαριού ενώ αντιθέτως μια πανσέληνος να φέρει ισχυρές αντιδράσεις και συγκρούσεις μεταξύ των επιθυμιών των μελών της σχέσης.

 • Ο πλανήτης Ουρανός τοποθετημένος σε ακμές όπως του Ωροσκόπου ή στην ακμή του 7ου οίκου λειτουργεί διασπαστικά ως προς τη συνέχεια της σχέσης ενώ

 • Ο πλανήτης Ποσειδώνας δημιουργεί λάθος εντυπώσεις και στους ενδιαφερόμενους αλλά και στο γενικότερο κοινωνικό σύνολο που προβάλλεται.

 • Αντιθέτως ένας ισχυρός Κρόνος με καλές γωνίες σε Ωροσκόπο και μεσουράνημα δίνει σταθερή και μακροχρόνια τάση στην εξέλιξη μιας σχέσης.


 


Στην πορεία θα εξετάσουμε αναλυτικά τα σημαντικά σημεία ενός σύνθετου, όπως το ζώδιο του Ωροσκόπου , του Ήλιου σε ζώδιο και οίκο, της Σελήνης κλπ όπως επίσης και τις ευνοικές γωνίες με άλλους πλανήτες μέσα στο χάρτη. Επίσης να έχουμε πάντα υπ’όψιν μας ότι εφόσον αναφερόμαστε σε γενέθλιο χάρτη(σχέσης) μπορούμε να έχουμε ασφαλή πρόγνωση της εξέλιξης σύμφωνα με τα συστήματα που μελετά και προτείνει η κλασσική Αστρολογία και εφαρμόζονται και στο Σύνθετο(διελεύσεις πλανητών, προοδευτικά συστήματα πρόβλεψης, επιστροφές πλανητών κλπ)


Η γνωριμία με τον  Αστρολογικό μας  χάρτη συχνά  αποκαλύπτει πτυχές του εαυτού μας που δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε. Πρόκειται ως γνωστόν για  μια πανίσχυρη  μέθοδο αυτογνωσίας που μπορεί να βοηθήσει να ισχυροποιήσουμε τα θετικά χαρακτηριστικά και να επεξεργαστούμε τα αρνητικά ώστε να σμιλέψουμε το εσωτερικό μας είδωλο. Η γνωριμία με το Σύνθετο χάρτη σχέσεων μπορεί παράλληλα να αποκαλύψει τα δυνατά σημεία μιας σχέσης, τις προυποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να εξελιχθεί και να προχωρήσει ή αντιθέτως να μας απομακρύνει από καταστάσεις που ίσως είναι επιζήμιες ακόμα και καταστροφικές για την ευτυχία και την ψυχική μας υγεία. Με μια λεπτομερή εξέταση θα δώσει πληροφορίες για το τι μπορούμε να περιμένουμε  διαχρονικά, πως μπορούμε να επενδύσουμε στα πλεονεκτήματα αλλά και πώς να εξουδετερώσουμε τα μειονεκτήματα.


 


Πηγή: www.oroskopos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X