Σε δημοπρασία τα πολύτιμα κοσμήματα της Ιμέλντα Μάρκος στις Φιλιππίνες thumbnail

Σε δημοπρασία τα πολύτιμα κοσμήματα της Ιμέλντα Μάρκος στις Φιλιππίνες

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων ενέκρινες την δημόσια έκθεση και δημοπρασία της συλλογής κοσμημάτων της  συζήγου του τέως δικτάτορα Ferdinand Marcos, Imelda Marcos. Η αξία των κοσμημάτων έχει εκτιμηθεί από τους ειδικούς και αγγίζει σχεδόν το 1 δις πέσος ($ 21 δολάρια).


Ο θησαυρός κατασχέθηκε όταν Μάρκος και η οικογένειά του κατέφυγαν στη Χαβάη το 1986, μετά από μια λαϊκή εξέγερση που κατέστρεψε την κατά δύο δεκαετίες του πορεία στην εξουσία.


Πρόκειται για 300 κοσμήματα εκ των οποίων συμπεριλαμβάνονται, ένα διαμάντι 25 καρατίων αξίας τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων και μια διαμαντένια Cartier τιαρα που ξεπερνά το ποσό των 50.000 δολαρίων, όπως είχε εκτιμηθεί παλαιότερα.


Το Υπουργείο Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε την πώληση των κοσμημάτων. Για ένα μέρος της συλλογής κοσμημάτων, που κατασχέθηκε στο προεδρικό μέγαρο, συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη και άλλα κομμάτια κοσμήματος, είχαν κατασχεθεί παλαιότερα στη Χαβάη και στο αεροδρόμιο της Μανίλα.


Τα έσοδα από την δημοπρασία θα μεταφερθούν στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Επιτροπή των Φιλιππίνων.
 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X