Αναστασία Μανιά: Η εθελόντρια που έγινε πρόεδρος του "Κάνε μια ευχή"  thumbnail

Αναστασία Μανιά: Η εθελόντρια που έγινε πρόεδρος του "Κάνε μια ευχή"

Έχοντας ως αφετηρία πολλά παραδείγματα από την καθημερινότητα της, αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τον εθελοντισμό ήδη πριν πάρει τη θέση της προέδρου του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στη θέση της Αλέκας Σεραφειμίδου. Η δράση του ελληνικού "Κάνε μια ευχή" διακρίθηκε μόλις πριν ένα χρόνο παγκοσμίως με δύο βραβεία: ένα «Καλύτερης Ομαδικής Προσπάθειας» και ένα ακόμη «Ανθεκτικότητας σε δυσμενείς συνθήκες». Ήταν αυτά που είναι αυτά που τους ανεβάσαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.Κατά την παραλαβή του βραβείου Resilience Award / από αριστερά: Shawn O’Hara, σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού, Κατερίνα Ζαγοράκη, Υπεύθυνη Εθελοντών και νέων μέσων και Αναστασία Μανιά, Πρόεδρος


Η ίδια δήλωσε σχετικά με τη διάκριση: «Όπως καταλαβαίνετε, η αναγνώριση αυτή μέσα από δύο τόσο σημαντικές διακρίσεις, είναι μία επιτυχία για εργαζόμενους, μέλη του Δ.Σ., τους εθελοντές μας αλλά και όσους μας υποστηρίζουν, δωρητές και χορηγούς. Το αίσθημα ευθύνης παραμένει το ίδιο ισχυρό αλλά αυτή η παγκόσμια αναγνώριση όχι μόνο του Οργανισμού αλλά και της χώρας μας, μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο. Θα συνεχίσουμε με την ίδια Δύναμη, την ίδια Χαρά και την ίδια ελπίδα να προσφέρουμε το όνειρο στα παιδιά που δοκιμάζονται και χάνουν την παιδικότητά τους τόσο πρόωρα.»Η Αναστασία Μανιά και Κατερίνα Ζαγοράκη με το Βραβείο Resilience που απεικονίζει τον Χρυσοβαλάντη, τον έφηβο που ευχήθηκε τον αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και EURO2004.


Η Αναστασία Μανιά πήγε σχολείο στο Κολλέγιο Αθηνών, από όπου και αποφόιτησε το 1988. Ύστερα, έφυγε για σπουδές στο εξωτερικό. Έχει πτυχίο BA in Economics and International Commerce στο Brown University των ΗΠΑ και MBA σε Finance στο City University του ΛονδίνουΗ συμβολή της στο "Κάνε μια Ευχή" της χώρας μας είναι μεγάλη ήδη πριν γίνει πρόεδρος. Επί 14 χρόνια, υπήρξε εθελόντρια του οργανισμού, ενώ έχει εργαστεί εθελοντικά για 6 χρόνια στην Ομάδα Εκπλήρωσης Ευχής και ως Ταμίας. Τα τελευταία χρόνια πριν γίνει πρόεδρος είχε τη θέση της Γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι κόρη του Πάνου και της Δανάης Μανιά και μητέρα τριών παιδιών.
Οι γονείς της, Δανάη και Πάνος Μανιάς
Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι ο φιλανθρωπικός οργανισμός που πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών, 3 έως 18 ετών, με απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή. Η ίδια σε συνέντευξή της είχε αναφέρει σχετικά με τη δύναμη που έχει ο οργανισμός: "Η πρώτη ευχή που υλοποιήθηκε ήταν αυτή του μικρού Ανδρέα, ο οποίος ευχήθηκε να γνωρίσει την ομάδα του Ολυμπιακού και να συμμετάσχει σε μία προπόνησή του. Έκτοτε μας έχει σημαδέψει μια φράση του, η οποία συνοψίζει ιδανικά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε: «Αν ένα απίστευτο όνειρό σου έγινε πραγματικότητα, τότε και το όνειρό σου να γίνεις καλά, έρχεται πιο κοντά».
 


 

Στην ίδια συνέντευξη, ανακαλεί την πρώτη της ευχή: "Η μικρή Παναγιώτα, η πρώτη μου ευχή, ήταν ένα παιδί με έντονη πίστη, η οποία πάντοτε αποδίδει ισχυρές ευχές. Η αρρώστια της είχε υποτροπιάσει και τη συναντήσαμε με μάσκα, δίχως μαλλιά, σ’ ένα ιδιαίτερα αποστειρωμένο περιβάλλον του νοσοκομείου. Πολύ ντροπαλά, λοιπόν, μας είπε ότι η ευχή της ήταν να ξαναφτιάξουμε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο χωριό της στο Αίγιο. Όταν πρωτοαρρώστησε είχε παρακαλέσει τον Άγιο Γεώργιο να την κάνει καλά, κάνοντας τάμα ότι θα έχτιζε το κατεστραμμένο εκκλησάκι του. Η Παναγιώτα έγινε καλά, αλλά η αρρώστια υποτροπίασε. Η ευχή δεν μπορούσε να υλοποιηθεί μέσα σε λίγες μέρες οπότε συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε το χτίσιμο, αλλά και να οργανώσουμε άμεσα μία συλλογική δέηση ολόκληρου του χωριού στον Άγιο Γεώργιο και ένα γλέντι προς τιμήν της Παναγιώτας. Κι επειδή μάλιστα η δεύτερή της ευχή ήταν να πετάξει, την μεταφέραμε εκεί με ελικόπτερο. Την αγκάλιασαν, την φίλησαν, της ευχήθηκαν γρήγορη ανάρρωση. Κι έπειτα ήρθε η λειτουργία: μια ασύλληπτα κατανυκτική ατμόσφαιρα, με ανθρώπους μεγάλης ηλικίας να προσεύχονται στα γόνατα για τη μικρή Παναγιώτα. Μετά και το γλέντι νόμιζες ότι έβλεπες ένα άλλο παιδί, να παίζει, να τρέχει, να μιλάει, ένα παιδί που είχε ξεχάσει πια ότι ήταν άρρωστο. Τελικά και μετά από κάποιον καιρό δυστυχώς η Παναγιώτα έφυγε. Αλλά έφυγε με ένα χαμόγελο στα χείλη και με μια άφατη ικανοποίηση."

 

κονσταντινος1.jpg 
 

Στο λαμπερό πάρτι στο Τατόι club, όπου και έκανε το ντεμπούτο της ως πρόεδρος, βρέθηκαν πολλοί επώνυμοι από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο. Τόνισε χαρακτηριστικά για την ανάληψη των καθηκόντων της: «Είναι μεγάλη μου τιμή να αναλάβω τη θέση της προέδρου του Make-Α-Wish. Ο σκοπός μας είναι ένας: να πραγματοποιούμε τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, προσφέροντάς τους χαρά, δύναμη και ελπίδα για να συνεχίσουν το δύσκολό τους αγώνα. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους μετόχους και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη τους».
 Εμφάνιση photo1_ResilienceAward.jpg


Εμφάνιση photo1_ResilienceAward.jpg

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X