Διάρροια: Οι 3 μύθοι για την αντιμετώπισή της thumbnail

Διάρροια: Οι 3 μύθοι για την αντιμετώπισή της

Γνωρίζετε πως πολυεθνική έρευνα έχει δείξει ότι το 16-23% του πληθυσμού ταλαιπωρείται από συχνά διαρροϊκά επεισόδια?*


Η διάρροια είναι ένα σύμπτωμα που ταλαιπωρεί σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού σε περιοδική βάση και μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους, όπως βακτήρια, ιούς, στρες ή κακή διατροφή. Η αντιμετώπιση του συμπτώματος είναι αναγκαία, καθότι ενδέχεται να προκαλέσει συναίσθημα δυσφορίας, αδυναμίας και ανησυχίας εκτέλεσης απλών δραστηριοτήτων ή ακόμα και αφυδάτωση.


Αν και αυτά τα ενδεχόμενα καθιστούν απαραίτητη τη φαρμακευτική θεραπεία κατά της διάρροιας, φαίνεται πως οι πάσχοντες συνήθως την αποφεύγουν, καθώς πιστεύουν σε 3 κοινούς μύθους:


1. Με τη θεραπεία της διάρροιας ενδέχεται να παραμείνουν στον οργανισμό βλαβερά βακτήρια που θα παρατείνουν την ασθένεια.


2. Η διάρροια είναι μια φυσική διαδικασία που πρέπει «να κάνει τον κύκλο της».


3. Τα αντιδιαρροϊκά φάρμακα προκαλούν δυσκοιλιότητα.


Δημοσιευμένα αρχεία και κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει πως οι 3 αυτές ανησυχίες αποτελούν απλώς μύθους γύρω από τη φαρμακευτική θεραπεία κατά της διάρροιας διότι:


1. H θεραπεία της οξείας διάρροιας με λοπεραμίδη ελαττώνει κατά 61% τη διάρκεια των συμπτωμάτων στους ασθενείς, βοηθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην ελαχιστοποίηση της δυσφορίας και της ενόχλησης που αισθάνονται.


2. Μόνο το 3% των ασθενών που έλαβαν αντιδιαρροϊκά φάρμακα, όπως η λοπεραμίδη, εμφάνισαν δυσκοιλιότητα.


Παράλληλα, οι κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαστρεντερολογίας συνιστούν τη λοπεραμίδη ως παράγοντα επιλογής.


Το Imodium® αντιμετωπίζει τη διάρροια προσφέροντας γρήγορη ανακούφιση μέσα σε μία ώρα και μειώνοντας τη διάρκεια των επεισοδίων. Παράλληλα, χαρακτηρίζεται από ένα καλά τεκμηριωμένο προφίλ ασφαλείας, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Γαστρεντερολογίας συνιστά τη δραστική ουσία του Ιmodium®, τη λοπεραμίδη, ως παράγοντα επιλογής για την αντιμετώπιση της διάρροιας.Το Imodium® με δραστική ουσία τη λοπεραμίδη αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη διάρροια με 3 τρόπους, προσφέροντας γρήγορη ανακούφιση μέσα σε μία ώρα, ενώ παράλληλα μειώνει τη διάρκεια των επεισοδίων.


Το Imodium® διατίθεται σε 2 διαφορετικές φαρμακευτικές μορφές:  • Imodium® Original – δισκία 2mg υδροχλωρική λοπεραμίδη

  • Imodium® Instant – επιγλώσσια δισκία 2mg υδροχλωρική λοπεραμίδη 


Το Imodium® Instant διατίθεται στη μορφή επιγλώσσιου δισκίου που διαλύεται άμεσα στο στόμα, χωρίς την ανάγκη μασήματος ή νερού. Η χορήγηση του Imodium® Instant γίνεται με 3 απλά βήματα:Δοσολογία και τρόπος χορήγησης:


Η συνιστώμενη δοσολογία είναι ίδια και για τις 2 φαρμακευτικές μορφές (Imodium® Original and Imodium® Instant) :


Αρχικώς 4 mg (2 δισκία) και ακολούθως 2 mg (1 δισκίο) μετά από κάθε διαρροϊκή κένωση, για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών. Η ημερήσια δοσολογία δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 8 mg (4 δισκία).


*Επιπολασμός, συμπτώματα και διαχείριση των επεισοδίων στους πάσχοντες – μια πληθυσμιακή έρευνα σε 11 χώρες. Φάση 1: 11.508 ολοκληρωμένα ερωτηματολόγια και Φάση 2: 6.613 ολοκληρωμένα ερωτηματολόγια / δημοσιεύτηκε το 2016.


Επιπλέον πληροφορίες:


http://www.imodium.gr/portal/


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X