Chutney από Σύκο!

<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><br /><span>- 500 γρ φρέσκα ώριμα σύκα</span><br /><span>- 100 ml ξίδι balsamico</span><br /><span>- 150 γρ μαύρη ζάχαρη</span><br /><span>- 1 κουταλάκι τριμμένο φρέσκο Ginger</span><br /><span>- 1 πρέζα αλάτι</span><br /><span>- 1 μικρό κρεμμύδι</span><br /><span>- 1 κουταλιά ελαιόλαδο</span><br /><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση Συνταγής </span></strong><br /><br /><span>Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου σε μία μικρή κατσαρόλα με το λάδι, σε μέτρια θερμοκρασία.</span><br /><br /><span>Παράλληλα καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα σύκα σε μικρά κομματάκια.</span><br /><br /><span>Μόλις το κρεμμύδι είναι έτοιμο, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ξίδι, τη ζάχαρη και το ginger και περιμένουμε να πάρουν μία βράση.</span></p>
<p>Στο τέλος προσθέτουμε τα σύκα και το αλάτι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, έως ότου δέσει το chutney. Θέλει συχνό ανακάτεμα για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.</p>
<p><br /><span>Όταν είναι έτοιμο και κρυώσει, το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το διατηρούμε στο ψυγείο για 1-2 μήνες.</span></p>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator"><a href="http://www.alwayshungry.gr/">http://www.alwayshungry.gr/</a></div>

Σχετικά άρθρα