Παναγιώτης Δούρος: Το κλειστο κλάμπ της Φιλοθέης, ο Μάκη Βορίδης, ο Φαμπρ και ο άγνωστος και χλιδάτος γάμος του   thumbnail

Παναγιώτης Δούρος: Το κλειστο κλάμπ της Φιλοθέης, ο Μάκη Βορίδης, ο Φαμπρ και ο άγνωστος και χλιδάτος γάμος του

Η τελευταία φορά που ασχολήθηκαν αρκετά τα μέσα με τον Παναγιώτη Δούρο ήταν όταν παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή του γραφείου υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στις 15 Απριλίου, αφού οι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου είχαν ζητήσει τόσο τη δική του παραίτηση όσο και του υπουργού κ. Αριστείδη Μπαλτά. Το επεισόδιο προκλήθηκε μετά την ανακοίνωσηη ότι ο Γιαν Φαμπρ θα είναι ο διευθυντής του Φεστιβάλ. Ο Παναγιώτης Δούρος επέλεξε να αναχωρίσει και υποστήριξε ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και ο Υπουργός έκανε δεκτό το αίτημά του. 


Παναγιώτης Δούρος: Ο αόρατος σύμβουλος και το παιχνίδι με τη σκιά


Ο Παναγιώτης Δούρος διορίστηκε στις 24 Μαρτίου 2014 στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη και εν συνεχεία διαδοχικά ως Διευθυντής της Αναπληρώτριας Υπουργού Πολιτισμού Λαμπράκη – Πλάκα και του Υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά. Η αλήθεια είναι πως αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητα και η μέχρι τώρα πορεία του έχει αποδείξει ότι προτιμά να κινά τα νήματα… υπογείως. Γι' αυτό και οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι αρκετά περιορισμένες. 


Ο Παναγιώτης Δούρος άρχισε να χτίζει το όνομά του ως διοικητικός υπάλληλος του τότε φεστιβάλ Αθηνών (νυν Ελληνικό Φεστιβάλ). Προσελήφθη το 2005 με διεθυντή τον Γιάννη Καραχισαρίδη. Στη συνέχεια, έγινε το δεξί χέρι του ακριβώς επόμενου διευθυντή, του Γιώργου Λούκου και γρήγορα έγινε «το καλό παιδί» του γραφείου όπως τον αποκαλούσε ο διευθυντής του. Ποτέ δεν φάνηκε στην πρώτη γραμμή του φεστιβάλ. Προτιμούσε να διατηρεί χαμηλό προφίλ και να λειτουργεί ως σύμβουλος. Όλοι γνωρίζαν όμως ότι ήταν κι αυτός σημαντικό κομμάτι του Φεστιβάλ και μιλούν για έναν άνθρωπο εργατικό και έξυπνο. Η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας αλλά και οι πανεπιστημιακές του γνώσεις πάνω στη φιλοσοφία, τον έστειλαν μέχρι το εξωτερικό για να δει παραστάσεις ή για να συνοδεύσει υψηλόβαθμα στελέχη. Ήξερε πώς να ντυθεί και πώς να φερθεί. Το μεταπτυχιακό του είναι στη διαχείριση πολιτιστικού προϊόντος. 


Μπορεί η αδερφή του να είναι Ρένας Δούρου, στελέχος του ΣΥΡΙΖΑ, οι παρέες του όμως προέρχονται από την υψηλή κοινωνία και τον Ροταριανό Ομιλο της Φιλοθέης, μέλη του οποίου είναι άτομα δραστήρια από τον επιχειρηματικό χώρο. Ο Παναγιώτης Δούρος έχει υπάρξει πρόεδρος του ομίλου αλλά και ιδρυτικό στέλεχος. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του το 2013 είχε υποδεχτεί τον Μάκη Βορίδη, γεγονός το οποίο έλαβε ποικίλα σχόλια. 


493504bc-057d-4664-a04e-ab7da97df2aa


Ως γραμματέας στο Υπουργείο, αρχικά κατάφερε να εντυπωσιάσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη, ο οποίος τον έχρισε διευθυντή του γραφείου του – θέση την οποία κράτησε και το διάστημα της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Ο επόμενος υπουργός, ο Αριστείδης Μπαλτάς, του εμπιστεύτηκε με τη σειρά του την ίδια θέση. 


Από τη μία λοιπόν εξέχον στέλεχος του κλειστού και χλιδάτου κλάμπ της Φιλοθέης και από την άλλη μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολλές αντιθέσεις που παρουσιάζει η ζωή του μπορεί φυσικά να ξαφνιάσουν, όπως ακριβώς ξάφνιασε το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι, έκανε χλιδάτο γάμο σε πολυτελές κτήμα στην Κηφισιά. Μέσα στους καλεσμένους, συγκαταλέγονται και οι Αριστείδης Μπαλτάς και Νίκος Ξυδάκης, καθώς και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.


Λόγω της υπόθεσης Φάμπρ, είχε απασχολήσει και τα ξένα μέσα. Συγκεκριμένα, το γαλλικό έντυπο Mouvement.net σε άρθρο του για την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ αναφερόταν στην σχέση της περιφεριάρχου Αττικής Ρένας Δούρου με τον Παναγιώτη Δούρο , καταγγέλλοντας «νεποτισμό». Η αδερφή του έστειλε δυσαρεστημένη επιστολή διαμαρτυρίας. «Παρά την επιστολή της κυρίας Δούρου, εμείς συνεχίζουμε την έρευνα» ήταν η απάντηση της mouvement.net.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X