Τζακ Λιου: Ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα ζητά ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ thumbnail

Τζακ Λιου: Ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα ζητά ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ

Την ανάγκη για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου. Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι οι απαιτήσεις των Ευρωπαίων για τις περικοπές στα δημοσιονομικά είναι πολύ υψηλές.


Επίσης, ο Τζακ Λιου πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρξει κάποια υποχώρηση στις διαπραγματεύσεις.


«Ιδίως τη στιγμή που πλησιάζει το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία, θα ήταν πολύ ατυχές να έχουμε έναν ακόμη γύρο σκληρών διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.


Στη συνάντηση που θα έχουν στις 20 – 21 Μαΐου οι υπουργοί Οικονομικών των G7 και οι κεντρικοί τραπεζίτες προτίθεται να υπογραμμίσει την ανάγκη να αποφευχθεί μία «δραματική κρίση» σχετικά με τους όρους του προγράμματος της Ελλάδας.


Η τοποθέτηση αυτή του Αμερικανού υπουργού έρχεται λίγο πριν τη συνεδρίαση των G7 στο Σεντάι της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα.


«Έφθασε η ώρα για συμφωνία για την Ελλάδα, δήλωσε ακόμα ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λιου», σύμφωνα με το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο MNI.


Επίσης, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους αποτελεί μέρος-κλειδί των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.


Υπενθυμίζεται, ότι οι ΗΠΑ έχουν ταχθεί υπέρ της θέσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους


kontranews.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X