Το γλυπτό του Βαρώτσου που θα στηθει στη Θεσσαλονίκη-20 μέτρα ύψος! thumbnail

Το γλυπτό του Βαρώτσου που θα στηθει στη Θεσσαλονίκη-20 μέτρα ύψος!

Στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης αναμένεται να τοποθετηθεί σύντομα ένα γλυπτό του Έλληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, που θα συμβολίζει την αγάπη και τη φιλία.


Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, το γλυπτό θα στηθεί στο ξύλινο δάπεδο απέναντι από το ξενοδοχείο«Μακεδονία Παλλάς», εκεί όπου έως πρόσφατα ήταν το έργο «Φεγγάρι στην Ακτή» τού Παύλου Βασιλειάδη.


Το κόστος για την κατασκευή του γυάλινου έργου, που φτάνει περίπου τα 20 μέτρα, αγγίζει τις 200.000 ευρώ και αποτελεί δωρεά στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τον επιχειρηματία Σταύρο Ανδρεάδη, στη μνήμη των γονιών του.Σύμφωνα με την αντιδημαρχία Τεχνικών ΈργωνΠεριβάλλοντος και Καθαριότητας, ο χώρος στο ξύλινο δάπεδο της Νέας Παραλίας είναι ιδανικός για να τοποθετηθεί το ιδιαίτερο γλυπτό που φιλοτεχνήθηκε από τον καθηγητή Εικαστικών Τεχνών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ, Κώστα Βαρώτσο, καθώς λόγω του μεγέθους του θα είναι ορατό από αρκετά μακριά, θα είναι σαν να «ακουμπάει» στη θάλασσα και δεν θα μπορεί εύκολα να γίνει στόχος βανδάλων.


Από την άλλη, το «Φεγγάρι στην Ακτή», το οποίο αρκετές φορές στο παρελθόν βανδαλίστηκε από αγνώστους, με τελευταίο περιστατικό τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν δράστες όχι απλώς έκοψαν τη μεταλλική του βάση αλλά το πέταξαν και στη θάλασσα, αναμένεται να τοποθετηθεί εντός του θαλάσσιου μετώπου, στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας. Προκειμένου να προστατευτεί, αυτή τη φορά, από τους επίδοξους καταστροφείς, Το «Φεγγάρι στην Ακτή» θα επιστρέψει και πάλι στα νερά του Θερμαϊκού, εκεί όπου είχε εκτεθεί για πρώτη φορά στο κοινό επί Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X