Βαριέται να κάνετε σεξ; Ερωτικά Μυστικά για να λύσετε το πρόβλημα thumbnail
Δύο άνθρωποι είναι φυσικό να είναι διαφορετικοί σε πάρα πολλά πράγματα. Δεν είναι δυνατό να αισθάνονται όλα τα πράγματα με την ίδια ένταση (π.χ. κρύο, ζεστό κ.λ.π.), ο ένας από τους δύο μπορεί να έχει μεγαλύτερη όρεξη για φαγητό κ.ο.κ. Με τον ίδιο τρόπο είναι δυνατό να υπάρχουν διαφορές και στη σεξουαλική όρεξη. Πολλές φορές βέβαια αυτή η διαφορά μπορεί να αντανακλά άλλα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού.

Βαριέται να κάνετε σεξ; Ερωτικά Μυστικά για να λύσετε το πρόβλημα

Τι μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι όταν ο ένας σύντροφος επιθυμεί να κάνει σεξ συχνότερα από ό,τι ο άλλος;


Απαντά ο Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος και Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου Ζήσης Παπαθανασίου.Δύο άνθρωποι είναι φυσικό να είναι διαφορετικοί σε πάρα πολλά πράγματα. Δεν είναι δυνατό να αισθάνονται όλα τα πράγματα με την ίδια ένταση (π.χ. κρύο, ζεστό κ.λ.π.), ο ένας από τους δύο μπορεί να έχει μεγαλύτερη όρεξη για φαγητό κ.ο.κ. Με τον ίδιο τρόπο είναι δυνατό να υπάρχουν διαφορές και στη σεξουαλική όρεξη. Πολλές φορές βέβαια αυτή η διαφορά μπορεί να αντανακλά άλλα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού.


Η επιθυμία του ενός μέλους του ζευγαριού για συχνότερες σεξουαλικές επαφές μπορεί να πηγάζει από την ανησυχία του ότι ο άλλος δεν τον θέλει αρκετά και από την ελπίδα του ότι θα διασκεδάσει αυτή την ανησυχία του κάνοντας έρωτα και παίρνοντας από τον άλλο τη διαβεβαίωση ότι είναι επιθυμητός. Συνήθως όμως το μέλος του ζευγαριού που επιθυμεί συχνότερες σεξουαλικές επαφές αντιμετωπίζει συχνά την άρνηση του άλλου μέλους, την οποία είναι δυνατό να τη βιώνει σαν προσωπική απόρριψη και απόδειξη έλλειψης ανάπης, ερωτικής έλξης και ενδιαφέροντος. Όλα αυτά συσσωρεύουν θυμό και δημιουργούν εντάσεις μέσΰ στη σχέση.


Είναι σημαντικό να συζητήσει το ζευγάρι αυτή τη διαφορά και να αναγνωρίσει τα προβλήματα που δημιουργεί στη σχέση. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η διαφορά δεν οφείλεται σε γενικότερα προβλήματα της σχέσης, μπορούν να συμφωνήσουν σε πρακτικά μέτρα που θα ικανοποιούν τις βασικές ανάγκες και των δύο συντρόφων. 0 οργασμός αποτελεί μια εμπειρία ψυχοβιολογικής εκτόνωσης και χαλάρωσης είτε αποτελεί το αποτέλεσμα μιας συνουσίας είτε όχι.


Αν και πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με αρνητικό τρόπο τον αυνανισμό, είναι δυνατό η χρήση τεχνικών αυνανισμού από το ζευγάρι για τη διέγερση και τον οργασμό του συντρόφου που χρειάζεται συχνότερες σεξουαλικές επαφές να συμβάλει στη λύση του προβλήματος.


 Πώς μπορεί μια γυναίκα να γίνει περισσότερο επιθυμητή (ποθητή);


Σήμερα η γυναίκα γίνεται το αντικείμενο μιας γενικευ-μένης επίθεσης από τη διαφήμιση, τα μέοα μαζικής επικοινωνίας και ορισμένους "ειδικούς επιστήμονες" που την προτρέπουν να χρησιμοποιήοει αυτό ή το άλλο καλλυντικό, γυναικείο εσώρρουχο κ,ο.κ. προκειμένου να γίνει επιθυμητή στο σύντροφό της. Πολλές φορές η άκριτη εφαρμογή αυτών των προτροπών από τη γυναίκα είναι πιθανότερο να τη γελοιοποιούν και να καταστρέφουν την ερωτικότητά της, παρά να την κάνουν επιθυμητή σε έναν άντρα. Είναι σωστό οι γυναίκες, όπως και οι άντρες, να φροντίζουν την εμφάνισή τους, τη φυσική τους κατάσταση και να μη θεωρούν αυτονόητο ότι θα είναι πάντα επιθυμητοί, ακόμη και αν ενκαταλείψουν αυτή τη φροντίδα. Αλλά είναι απαραίτητο μια τέτοια φροντίδα να αποτελεί μέρος της γενικότερης φροντίδας για τον προσωπικό τρόπο ζωής και την ποιότητα της σχέσης με τον ή τη σύντροφο. Γιατί κανένα ακριβό άρωμα δεν μπορεί να κρύψει τη δυσοσμία μιας φτηνής σχέσης…


Βιβλιογραφία: 501 ερωτήσεις για το σεξ. Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X