Διάλογοι από ραντεβού: Πώς προκαλούν οι άνδρες τι απαντούν οι γυναίκες thumbnail

Διάλογοι από ραντεβού: Πώς προκαλούν οι άνδρες τι απαντούν οι γυναίκες

Τα ραντεβού μέσα από την αντρική οπτική: Ένας άνδρας ο συγγραφέας Στιβ Σαντιγκάντι μας διηγείται τις εμπειρίες του


Αιστεύω ακράδαντα ότι οι γυναίκες θέλουν να είναι το ίδιο άτακτες με τους άντρες. Ωστόσο τα κοινωνικά πρότυπα περιο­ρίζουν τα περιθώρια δράσης τους. Επομένως χρειάζονται μια «δικαιολογία» για να φερθούν άτακτα, ενώ ο άντρας το μόνο που χρειάζεται είναι ένας «χώρος». Ο άντρας οφείλει να σου παρέχει οποιαδήποτε «δικαιολογία» χρειάζεσαι για να απελευ­θερωθείς και να αφεθείς. Πώς να παίξουμε, όμως, όταν όλοι μάς κατακρίνουν;


Υπάρχουν τέσσερις άγραφοι κανόνες στους οποίους συναινούμε σιωπηρά – υπάρχουν και άλλοι, αλλά δε χρειάζεται να σε κουράζω με πράγ­ματα που ήδη γνωρίζεις.   • Δεν πρέπει να κοιμάστε με έναν άντρα από το πρώτο ρα­ντεβού.

  • Δεν πρέπει να μιλάτε ή να συμπεριφέρεστε με απροκά­λυπτα σεξουαλικό ύφος.

  • Εμείς πρέπει να κάνουμε την πρώτη κίνηση.

  • Αντιστέκεστε με σεμνότητα στις πρώιμες κινήσεις μας (όχι δεν αναφέρομαι σε πραγματική αντίσταση την οποία σεβόμαστε!)


Αυτά τα κοινωνικά στερεότυπα μας δημιουργούν πραγματικά πρόβλημα: πώς θα καταφέρουμε να σας κάνουμε να παραβείτε όλες αυτές τις εντολές χωρίς να αισθανθείτε φτηνές ή εύκολες; Πρέπει να σας βοηθήσουμε να απαλλαγείτε από αυτούς τους κα­νόνες, προκειμένου να αισθάνεστε καλά που είστε άτακτες… Μια καλή ιδέα είναι το κωμικό στοιχείο. Σε συνδυασμό με τη γοητεία αποτελείτο καλύτερο ελιξίριο, που συμβάλλει στην απο­δέσμευση από αυτούς τους ανόητους κανόνες.


Παρόλο που το ραντεβού και η ρομαντική διάθεση υποτί­θεται ότι είναι διασκεδαστικά, συχνά είναι γεμάτα από άγχος – αυτό βέβαια μέχρι τη στιγμή που ένας άντρας γεμάτος αυτοπεποίθηση, αστείος και γοητευτικός εισβάλλει στη ζωή μιας γυ­ναίκας και εκείνη ξαφνικά αλλάζει γνώμη για τους κανόνες και τους αντιμετωπίζει στη σωστή τους διάσταση: ως «ανόητους». Το άγχος έχει εξαφανιστεί. Νιώθει πιο ελεύθερη, ανέμελη και δεν την ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, μπορεί με ασφάλεια να εί­ναι «ζωηρή». Διατηρώντας τα πράγματα ανάλαφρα και διασκεδαστικά δημιουργούμε μια ανέμελη και ασφαλή ατμόσφαι­ραΑυτός είναι ο στόχος μας. Θέλουμε να είστε ευτυχισμένες και ασφαλείς, ώστε να βγάλετε τα παπούτσια και να συμμετέχετε στο παιχνίδι…


Πώς τα κακά αγόρια παρασέρνουν τις γυναίκες


Θα σου δώσω δύο παραδείγματα για το πώς ακριβώς το πετυ­χαίνω αυτό και έτσι θα ξέρεις τι ψάχνεις.  • Το ραντεβού με την Ντέμπι


Αρχικά διαλέγω ένα μέρος που να μην είναι ιδιαίτερα θορυβώ­δες ούτε και πολύ ήσυχο, γιατί θέλω να υπάρχει η αίσθηση δύο φίλων που βγαίνουν έξω για να διασκεδάσουν. Στη συνέχεια βεβαιώνομαι ότι μπορούμε και οι δύο να πιούμε ένα ποτό, χωρίς ωστόσο να είναι και υποχρεωτικό. Τώρα είναι η σειρά της συζήτησης. Καθόμαστε στο τραπέζι ο ένας απέναντι από τον άλλο και κοιταζόμαστε κατάματα. Ακολουθεί μια ακατάπαυστη φλυαρία για τα πάντα, δουλειά, οικογένεια, δραστηριότη­τες και μουσική.


 


Όλα αυτά εμπλουτίζονται ενδιάμεσα με ανά­λαφρα ερωτικά υπονοούμενα και σχόλια, όπως περίπου στον ακόλουθο διάλογο:


Στιβ: Ντέμπι, ποια είναι η πιο μακρινή απόσταση που έχεις


διανύσει με τα πόδια;


Ντέμπι: Δεν ξέρω, μπορεί και πέντε χιλιόμετρα.


Στιβ: Πόσο μακριά σε έχει μεταφέρει κάποιος στην πλάτη του;


Ντέμπι: Τι εννοείς με αυτό;


Στιβ: Αν για παράδειγμα σε κουβαλούσα εγώ στους ώμους μου και σε πήγαινα στο σπίτι, πόσο μακριά θα έπρεπε να πάμε για να σπάσουμε το προηγούμενο ρεκόρ σου;


Στιβ και Ντέμπι: (γέλια)


Ντέμπι: Ω, περίπου δέκα χιλιόμετρα.


Στιβ: Εντάξει, τελειώνω το φαγητό μου και ξεκινάμε. Μην ανησυχείς, θα κρατάω τη φούστα σου για να μην τη ση­κώσει ο αέρας και δημιουργήσουμε πρόβλημα στον αντρικό πληθυσμό.


Ντέμπι: Χμ, είσαι βέβαιος ότι μπορείς να αντέξεις την πρόκληση;… Αστειεύομαι, φυσικά!


(Η Ντέμπι θα μπορούσε να απαντήσει και ως εξής: «Σ' ευχα­ριστώ που είσαι τόσο ιπποτικός», αλλά η πρώτη πειρα­κτική απάντηση είναι προτιμότερη.)


Στιβ: Γυμνάζεσαι; Δείχνεις εκπληκτική.


Δώσε ιδιαίτερη προσοχή, γιατί είναι δύσκολο να παρακο­λουθήσεις αυτούς τους διαλόγους όταν ήδη συζητάς: η συζή­τηση αρχίζει με μια παράξενη ερώτηση γιο να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον και ξαναγυρνάει στο σοβαρό θέμα της άθλησης. Όλα αυτά σε λιγότερο από τριάντα δευτερόλεπτα. Φαντάσου τι μπορεί να ειπωθεί σε μία ώρα!


Το σημαντικό είναι να διασκεδάζετε και να γελάτε και οι δυο! Φρόντισε, όμως, να είσαι σε εγρήγορση, έτοιμη να δώσεις την κατάλληλη απάντηση ανά πάσα στιγμή. Ξέκλεψε χρόνο για να πας στην τουαλέτα και σκέψου αν αυτός ο άντρας έχει και άλλα προσόντα που σε ενδιαφέρουν πραγματικά, Αν αστειευεται υπερβολικά, προσγείωσε τον και ανάγκασέ τον να φερθεί σοβαρά. Είπαμε το γέλιο είναι υγεία, αλλά με μέτρο!


 


2. Το ραντεβού με την Άλισον


Αν ο συνοδός σου είναι καλός και ξέρει τι κάνει, προς το τέλος του ραντεβού θα χαμογελάς και θα ομολογείς: «Δεν το πι στεύω ότι σου λέω αυτά τα πράγματα». Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί ο άντρας που είναι δίπλα σου έχει ανοίξει συζήτηση για θέματα τα οποία δε συνηθίζεις να συζητάς ανοιχτά και με ειλι κρίνεια.


Έχω συζητήσει για ποικίλα θέματα με ερωτικό υποννούμενο π.χ για το σεξ στην παραλία (που μεταξύ μας με όλη αυτή την άμμο δεν είναι και ό,τι καλύτερο!). Αυτός είναι ο τρόπος που εγώ και πολλοί άνδρες  προσεγγίζουμε το θέμα του σεξ.


Στιβ: Άλισον, δεν είμαι διεστραμμένος αλλά παρακολουθού σα μια εκπομπή στο Discovery Channel για τη σεξουαλική αυτοϊκανοποίηση και έλεγε ότι οι γυναίκες αυτοϊκονοποιούνται με την ίδια συχνότητα που το κάνουν και άντρες, αλλά δεν το παραδέχονται. Γιατί συμβαίνει αυτό; Σιγά το σπουδαίο μυστικό!


Στιβ: Κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί οι άνθρωποι γοητεύονται να κάνουν σεξ στις βρόμικες τουα­λέτες των αεροπλάνων.


Άλισον: Ούτε κι εγώ το καταλαβαίνω. Θα πρέπει να είναι πο­λύ μεγάλη η πτήση και να βαριέμαι αφόρητα για να κά­νω κάτι τέτοιο.


Στιβ: Τι λες, πάμε στα Μπόρα-Μπόρα; (Ή οπουδήποτε αλ­λού απαιτείται μια πολύ μεγάλη πτήση για να φτάσεις.)


Όλοι θέλουμε να διασκεδάσουμε. Όλοι έχουμε απορίες για το σεξ. Πολλοί άντρες -ανάμεσά τους κι εγώ- χρησιμοποιούμε όλες αυτές τις αλήθειες για να πετύχουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να σας παρασύρουμε… Οι έξυπνες γυ­ναίκες συμμετέχουν σ'αυτό το διασκεδαστικό, λεκτικό παιχνίδι με τρόπο τέτοιο που να ταιριάζει σε μια κυρία και ταυτόχρονα να διασκεδάζει έναν άντρα. Καλό είναι να αποφεύγεται η υπερ­βολή και από τις δύο πλευρές, γιατί μπορεί να έχει καταστροφι­κά αποτελέσματα. Οι έξυπνες γυναίκες χρησιμοποιούν επίσης αυτές τις συζητήσεις για να ερμηνεύσουν τις προθέσεις του συ­νοδού τους για την υπόλοιπη βραδιά


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X