"Ψυχοσωματικά" συμπτώματα μετά το σεξ: Μπορεί να υπάρχουν;  thumbnail

Kώστας αναγνώστης μας

Aγαπητε γιατρε γεια σου, την Παρασκευή 13 Μάη είχα σεξουαλική επαφή με μια κυρία την οποία δε γνωρίζω καλά. Ήταν η πρώτη φορά και η τελευταία. Έχω φαγούρα στο σώμα μου στο κεφάλι στα γεννητικά όργανα στα πόδια. 3 μέρες μετά την επαφή μπορεί να μεταδοθεί σεξουαλικό νόσημα; Ή μήπως νιώθω τύψεις γι αυτό που έγινε. Είναι ψυχοσωματικά; Σας ευχαριστώ.

"Ψυχοσωματικά" συμπτώματα μετά το σεξ: Μπορεί να υπάρχουν;

Aγαπητε γιατρε γεια σου, την Παρασκευή 13 Μάη είχα σεξουαλική επαφή με μια κυρία την οποία δε γνωρίζω καλά. Ήταν η πρώτη φορά και η τελευταία. Έχω φαγούρα στο σώμα μου στο κεφάλι στα γεννητικά όργανα στα πόδια. 3 μέρες μετά την επαφή μπορεί να μεταδοθεί σεξουαλικό νόσημα; Ή μήπως νιώθω τύψεις γι αυτό που έγινε. Είναι ψυχοσωματικά;  Σας ευχαριστώ.


Υ.Γ Χρησιμοποίησα προφυλακτικό 


Στο ερώτημά σας απαντά ο Ζήσης Παπαθανασίου , Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Αν χρησιμοποιήσατε σωστά προφυλαχτικό το ενδεχόμενο να έχετε κολλήσει κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα είναι μικρό. Οι ενοχλήσεις που περιγράφεται σε ολόκληρο το σώμα σας είναι πολύ πιθανό να έχουν σχέση περισσότερο με την ψυχολογία και το φόβο σας και λιγότερο με την πιθανότητα να αποτελούν εκδήλωση κάποιας νόσου.[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X