Στοματικό σεξ και ιός HPV: Πόσο επικίνδυνο είναι να κολλήσεις;  thumbnail

ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΜΑΣ

Στοματικό σεξ και ιός HPV: Πόσο επικίνδυνο είναι να κολλήσεις;

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την καλή  δουλειά στο site! είμαι 29 ετών και θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι δυνατόν να μολυνθεί ο λαιμός ή το στόμα, κάνοντας στοματικό έρωτα, με HPV. Έκανα το gardasiz εμβόλιο το 2009 όπου και  με κολποσκόπηση του γιατρού βρέθηκε πως έχω χαμηλού βαθμού αλλοιώσεις ,τις οποίες παρακολουθώ μια φορά το χρόνο.  Σε περίπτωση μόλυνσης και σε άλλες περιοχές, με ποιες εξετάσεις μπορώ να το παρακολουθώ; Ευχαριστώ πολύ και αναμένω την απάντηση σας!


Στο ερώτημά σας απαντά ο Ζήσης Παπαθανασίου , Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Δυστυχώς η μετάδοση του HPV μπορεί να γίνει και με το στοματικό σεξ, όμως ο κίνδυνος είναι στατιστικά μικρότερος από ότι με τη σεξουαλική επαφή. Τα τελευταία χρόνια περιγράφονται σε ολόκληρη την Ευρώπη περιστατικά ανάπτυξης κακοήθειας κυρίως στις αμυγδαλές και το φάρυγγα. Είναι πολύ καλό το ότι έχετε κάνει εμβόλιο κατά του ιού HPV. Όμως τα εμβόλια δεν προφυλλάσουν από όλα τα στελέχη του ιού, πράγμα που σημαίνει ότι καλό είναι να μην εκτίθεστε ακόμα κι αν έχετε εμβολιαστεί.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X