Πατατόσουπα και Σέσκουλα! thumbnail

Πατατόσουπα και Σέσκουλα!

Υλικά



  • 1 κουτ. ελαιόλαδο

  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ

  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

  • 700 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κότας (αν μας βρίσκονται) ή νερό

  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ.

  • αλάτι, πιπέρι

  • 50 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

  • 50 γρ. τριμμένο μετσοβόνε


Για το σερβίρισμα



  • ψωμί ή φρυγανιές


ΔιαδικασίαΣε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε το σπιτικό ζωμό ή το νερό, τις πατάτες και αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ (ή στο μούλτι σε δύο δόσεις) και προσθέτουμε τα σέσκουλα. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε το μετσοβόνε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. 


 


Σερβίρουμε με Ψωμί ή φρυγανιές.


 


http://www.gastronomos.gr/


 


 


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X