Μάθε τα πάντα για τον 3ο οίκο του αστρολογικού σου χάρτη  thumbnail
Ο 3ος οίκος αντιπροσωπεύει την επικοινωνιακή μας ικανότητα, τη διανοητικότητα, την κοινωνικότητα, τη πνευματικότητα, τον τρόπο σκέψης και έκφρασης μας...

Μάθε τα πάντα για τον 3ο οίκο του αστρολογικού σου χάρτη

Ο 3ος οίκος αντιπροσωπεύει την επικοινωνιακή μας ικανότητα, τη διανοητικότητα, τηνκοινωνικότητα, τη πνευματικότητα, τον τρόπο σκέψης και έκφρασης μας. Δηλώνει τηνεξυπνάδα, την ευφυΐα και  την αντίληψη και σχετίζεται με την συγγραφή, τα αδέρφια, τιςμετακινήσεις, τους γείτονες, τους μακρινούς συγγενείς,  τα ΜΜΕ, τον τρόπο ομιλίας, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τους γνωστούς και το κοινωνικό μας περιβάλλον..

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:


   • Δες την ακμή (το ξεκίνημα δηλαδή) του τρίτου οίκο σου.

  • Παρατήρησε ποιος πλανήτης βρίσκεται στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σου!

  • Αν δεν έχεις πλανήτη στον τρίτο οίκο, τότε δες ποιος είναι ο κυβερνήτης του. Για παράδειγμα  αν η ακμή του 3ου είναι στον Κριό – Κυβερνήτης είναι ο Άρης, αν είναι στον Ταύρο – Κυβερνήτης Αφροδίτη, Δίδυμο – Κυβερνήτης Ερμής, Καρκίνος – Κυβερνήτης Σελήνη, Λέων – Κυβερνήτης Ήλιος, Παρθένος– Κυβερνήτης Ερμής, Ζυγός – Κυβερνήτης Αφροδίτη, Σκορπιός – Κυβερνήτης Πλούτωνας, Τοξότης  – Κυβερνήτης Δίας, Αιγόκερως – Κυβερνήτης Κρόνος, Υδροχόος – Κυβερνήτης Ουρανός, Ιχθύς – Κυβερνήτης Ποσειδώνας.


 


Τι σημαίνουν οι πλανήτες στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σου;


 


Ήλιος στον 3ο οίκο


Είσαι πολύ έξυπνος με καλές ιδέες, έχεις μεταδοτικότητα και δημιουργική σκέψη και έκφραση, είσαι κοινωνικός και επιθυμείς έντονα να γίνεσαι αποδεκτός και δημοφιλής στο περιβάλλον σου. Σ’ αρέσει να επιδεικνύεις την ευφυΐα σου και τις γνώσεις σου, επιδιώκοντας να αναγνωρίζονται από τους γύρω σου. Πιθανόν να ασχοληθείς με επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με εκπαίδευση, ΜΜΕ ή ΜΜΜ.  Καλές όψεις, δηλώνουν πολύ καλή σχέση με τα αδέρφια, δημοτικότητα και αξιοθαύμαστη ευφυΐα.  Αρνητικές  όψεις δείχνει προβλήματα στην εκπαίδευση και ανταγωνιστική σχέση με τα αδέρφια.
Σελήνη στον 3ο οίκο


Ο τρόπος σκέψης και έκφρασης σου, επηρεάζεται απόλυτα από την ψυχική σου διάθεση. Έχεις μία μοναδική ικανότητα να εκφράζεις σωστά τα συναισθήματα σου και τις επιθυμίες σου. Ως άτομο χαρακτηρίζεσαι από έμπνευση, φαντασία, συγγραφικό ταλέντο και ικανότητα να ψυχολογείς ορθά τους ανθρώπους του κοινωνικού σου περιβάλλοντος. Είσαι ήρεμος ψυχικά μόνο όταν η κοινωνική σου ζωή σε ικανοποιεί, αφού έχεις ανάγκη να γίνεσαι αποδεκτός από τους άλλους και να έχεις επικοινωνία στη ζωή σου. Είσαι πολύ δεμένος συναισθηματικά από τα αδέρφια σου. Αγαπάς τις εκδρομές και γενικά τις μετακινήσεις. Καλές όψεις φανερώνουν επιτυχία μέσα από κοινωνικές γνωριμίες ή το γραπτό λόγο. Κακές όψεις δηλώνουν προβλήματα στην έκφραση ή την κοινωνική ζωή.Ερμής στον 3ο οίκο


Είσαι πολύ επικοινωνιακός, δημοφιλής, ευφυής με μαθησιακό και ρητορικό ταλέντο. Ο Ερμής βρίσκεται στο φυσικό του οίκο και σε καθιστά ιδιαίτερα ικανό στο λόγο, προφορικό ή γραπτό, στο εμπόριο και στην οδήγηση. Πιθανόν να αγαπάς το διάβασμα, ενθουσιάζεσαι εύκολα και πολλοί συχνά «κρέμονται από τα χείλη σου». Λόγω της έμφυτης περιέργειας σου, έχεις τάση για κουτσομπολιό ή και ψέματα.  Καλές όψεις φέρνουν επιτυχία σε επαγγέλματα που αφορούν την εκπαίδευση, δημοσιογραφία, λογοτεχνία, τεχνολογία και ΜΜΜ. Άσχημες όψεις δημιουργούν ροπή προς το ψέμα, αναξιοπιστία, επικοινωνιακές δυσκολίες ή εντάσεις με αδέρφια, κοινωνικό και συγγενικό περιβάλλον, προβλήματα ή μικροατυχήματα σε μετακινήσεις, όπως και μαθησιακές δυσκολίες.  
 


Αφροδίτη στον 3ο οίκο


Σου αρέσει να δραστηριοποιείσαι και να επικοινωνείς για θέματα καλλιτεχνικά, ομορφιάς, διασκέδασης και έρωτα. Προτιμάς να εκφράζεις τις σκέψεις και τις απόψεις σου σε ένα αρμονικό και ιδανικό κοινωνικό περιβάλλον. Είσαι ευγενικός, ίσως υπερβολικός στις φιλοφρονήσεις, είσαι διπλωμάτης, ιδιαίτερα συμπαθητικός και αγαπητός, από την πρώτη κιόλας στιγμή γνωριμίας και έχεις πολύ καλή σχέση με αδέρφια και γείτονες. Άνθρωποι από το κοινωνικό σου περιβάλλον πολύ πιθανόν να κινούν το ερωτικό σου ενδιαφέρον. Με καλές όψεις θα έχεις ευχάριστα ταξίδια και μετακινήσεις στη ζωή σου, ταλέντο στο φλερτ και ένα ιδανικό κοινωνικό περιβάλλον με ανθρώπους που σε αγαπούν και σε θαυμάζουν. Με κακές όψεις θα έχεις ροπή προς την απιστία, την ασταθή ερωτική και κοινωνική ζωή. 


Άρης στον 3ο οίκο


Στον τρόπο που εκφράζεσαι είσαι ειλικρινής, άμεσος και για αυτό το λόγο ίσως κάποιοι σε θεωρούν αγενή. Λες αυτό που σκέφτεσαι και τις περισσότερες φορές παρορμητικά. Έχεις κοφτερό και εύστροφο μυαλό και ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό και ίσως καυστικό χιούμορ. Βγάζεις πολύ γρήγορα συμπεράσματα και γνώμη και συχνά είναι λάθος. Είσαι ορισμένες φορές κάπως βιαστικός, απότομος, νευρικός και θυμώνεις πολύ εύκολα σε συζητήσεις. Είσαι ανταγωνιστικός, επιθετικός αλλά και υπερπροστατευτικός με τα αδέρφια σου. Με θετικές όψεις έχεις έναν δυναμικά γοητευτικό τρόπο να εκφράζεσαι που σε καθιστά «αρχηγό» του κοινωνικού σου περιβάλλοντος. Με αρνητικές όψεις θα είσαι κακός οδηγός θα έχεις τσακωμούς με αδέρφια, γείτονες ή συγγενής, κόμπλεξ, ευθιξία και τάση για ατυχήματα σε μετακινήσεις. 
 


Δίας στον 3ο οίκο


Είσαι άνθρωπος που αγαπάει να «ρουφάει» γνώσεις και νέες εμπειρίες μέσω του κοινωνικού σου περιβάλλοντος. Σ’αρέσουν πολύ τα ταξίδια και ιδιαίτερα όσα έχουν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα και επιδιώκεις συχνά να ταξιδεύεις. Ο λόγος σου είναι ισχυρός, αισιόδοξος, χαρούμενος γεμάτος αυτοπεποίθηση και είσαι μάλλον πολυλογάς. Ήσουν μάλλον καλός μαθητής ή επιδίωξες να διακριθείς σε κάτι άλλο που αφορά την μάθηση, όπως οι ξένες γλώσσες. Είσαι ιδιαίτερα δημοφιλής και θα υπάρξουν ευκαιρίες στη ζωή σου για διασημότητα! Με καλές όψεις υπάρχει, τύχη, γενναιοδωρία και ευχάριστη σχέση με αδέρφια όπως και σίγουρο κέρδος μέσω της κοινωνικότητας! Αρνητικές όμως όψεις, φέρνουν ευκολοπιστία, υπεραισιοδοξία, επιπολαιότητα και υπερδοτικότητα στις κοινωνικές επαφές σου, με αποτέλεσμα απογοητεύεις.


Κρόνος στον 3ο οίκο


Είσαι ένας άνθρωπος ήρεμος, λογικός και συνετός στο λόγο σου και στην κοινωνική δραστηριότητα σου. Φαίνεσαι κάπως απαισιόδοξος στις επαφές και στις συναναστροφές σου και μάλλον είσαι ντροπαλός και συνεσταλμένος. Έχεις έντονα την ικανότητα να εκλογικεύεις επαφές με γείτονες, αδέρφια και γενικά συγγενείς. Στα μαθητικά χρόνια μάλλον δυσκολεύτηκες ως μαθητής και ιδιαίτερα στην Έκθεση ή άλλα θεωρητικά μαθήματα. Είσαι τέλειος ακροατής και συμβουλάτορας αλλά όχι τόσο καλός ομιλητής. Έχεις κάποιες δυσκολίες στο να ευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου. Με καλές όψεις έχεις ένα απόλυτα πρακτικό και αποτελεσματικό μυαλό και ικανότητα να μελετάς τα πράγματα εις βάθος. Με κακές όψεις, είσαι μάλλον αντιπαθητικός με την πρώτη γνωριμία, έχεις δύσκολη σχέση με τα αδέρφια και συχνά νιώθεις ανεπαρκής.  


Ουρανός στον 3ο οίκο


Έχεις ένα γρήγορο και κοφτερό μυαλό, εύστοχο και δημιουργικό λόγο. Σου αρέσει να έχεις πολλές κοινωνικές επαφές με διαφορετικούς ανθρώπους και συνηθίζεις να τις ανανεώνεις συχνά. Παρόλο που είσαι έξυπνος δεν συγκεντρώνεσαι εύκολα και συχνά σκέφτεσαι και φέρεσαι επιπόλαια. Σου αρέσει να διαβάζεις, να ταξιδεύεις και σε ελκύει το περίεργο στην κοινωνική σου ζωή αλλά και στις μετακινήσεις και τα ταξίδια σου.  Δεν σε επηρεάζει η κοινή γνώμη και ίσως συχνά χαρακτηρίζεσαι από έντονα επαναστατική διάθεση στο τρόπο που επικοινωνείς. Καλές όψεις δηλώνουν, μοναδικές ιδέες, καλή αλλά ιδιαίτερη σχέση με αδέρφια και πολλά ταξίδια.  Αρνητικές όψεις σηματοδοτούν αρνητικές σχέσεις με αδέρφια και εντάσεις, όπως και ατυχήματα σε μετακινήσεις και ταξίδια. 


Ποσειδώνας στον 3ο οίκο


 Διαθέτεις απαράμιλλη φαντασία και ιδιαίτερη δημιουργικότητα στο τρόπο που σκέφτεσαι και εκφράζεσαι. Το μυαλό σου είναι πολύπλευρο και έχεις την ικανότητα να βλέπεις τα πράγματα από κάθε πιθανή οπτική γωνία. Συχνά παρασύρεσαι σε ψέματα και δεν έχεις ισχυρή μνήμη αλλά μάλλον επιλεκτική. Έχεις εξαιρετική διαίσθηση και αγαπάς τις εκδρομές κοντά σε νερό. Με θετικές όψεις μπορείς άνετα να λειτουργείς βασισμένος στην διαίσθηση σου, έχεις μία περίεργη αλλά ισχυρή πειθώ και είσαι συναισθηματικά δεμένος με τα αδέρφια. Με δύσκολες όψεις ίσως έχεις τάσεις κατάθλιψης και βαριές απογοητεύσεις από αδέρφια ή κοινωνικό περιβάλλον.


Πλούτωνας στον 3ο οίκο


Όταν κάνεις κάποια νέα κοινωνική γνωριμία, είσαι επιφυλακτικός απέναντι της και λιγομίλητος, δημιουργώντας την αίσθηση ότι είσαι ντροπαλός. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Εσκεμμένα δεν λες πολλά και δεν ανοίγεσαι αμέσως, προκειμένου να ψυχολογήσεις και να διαβάσεις τον συνομιλητή σου, γεγονός στο οποίο σε βοηθά το οξυδερκές και διεισδυτικό μυαλό σου. Ξέρεις να ερμηνεύεις κάθε κίνηση και λέξη του συνομιλητή σου. Σ’ αρέσει να μελετάς και λαμβάνεις γνώσεις για το θάνατο, το σεξ ή μεταφυσικά θέματα. Έχεις ισχυρή πειθώ και αποφασιστικότητα αλλά ίσως να απωθείς τους άλλους κοινωνικά. στους τομείς της ψυχολογίας, της έρευνας και της εγκληματολογίας. Ο τρόπος που επικοινωνεί είναι άμεσος, πειστικός και αποφασιστικός. Με καλές όψεις είσαι ικανός να επηρεάσεις τον καθένα με το λόγο σου και τα εκφραστικά σου μέσα και έχεις ισχυρούς δεσμούς με τα αδέρφια σου. Με κακές όψεις υπάρχουν κοινωνικές εμμονές, μόνιμη καχυποψία και σκληρή σχέση με αδέρφια.


 


Πηγή: www.oroskopos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X