300 Βρετανοί celebrities τάσσονται κατά του Brexit thumbnail

300 Βρετανοί celebrities τάσσονται κατά του Brexit

Σχεδόν 300 Βρετανοί celebrities, όπως οι Keira Knightley, Benedict Cumberbatch, Bill Nighy, Patrick Stewart, υπέγραψαν ένα κείμενο με το οποίο τάσσονται υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο επερχόμενο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. 

«Η παγκόσμια επιτυχία και δημιουργικότητα της Μ.Β. θα αποδυναμωθεί αρκετά αν απομακρυνθούμε από την ΕΕ», αναφέρουν και προσθέτουν ότι η Βρετανία αποτελεί πηγή έμπνευσης για ολόκληρο τον κόσμο και αυτό ενισχύεται από την συμμετοχή στην ΕΕ.

«Από την πιο μικρή γκαλερί μέχρι το μεγαλύτερο blockbuster, πολλοί από εμάς εργάστηκαν σε πρότζεκτ που δε θα συνέβαιναν ποτέ αν δεν υπήρχε χρηματοδότηση από την ΕΕ». 

Το κείμενο υπογράφουν μέχρι στιγμής 282 μουσικοί, ηθοποιοί, καλλιτέχνες και συγγραφείς.


G7: Ενδεχόμενο «Brexit» θα προκαλέσει γενικότερη οικονομική αναταραχή


Ανεπίσημο συμπόσιο που έγινε με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, των κεντρικών τραπεζιτών των χωρών-μελών της G7, αλλά και ακαδημαϊκών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ “Brexit” θα προκαλέσει γενικότερη οικονομική αναταραχή, σύμφωνα με πηγή της G7.

Το συμπόσιο είναι κλειστό για τα ΜΜΕ, ενώ οι συμμετέχοντες συμφωνούν ότι μόνο τα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, δε μπορούν να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς οικονομικής ανάπτυξης.

Κατά τη γενικότερη άποψη που διαμορφώθηκε στο συμπόσιο οι διαρθρωτικές αλλαγές, σε συνδυασμό με την υλοποίηση επενδύσεων, είναι ο πιο σύντομος δρόμος προς την οικονομική ανάπτυξη.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X