Σπιτικό τυρί από την Φωκίδα

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>1 κιλό </strong><span>γιαούρτι πρόβειο κατά προτίμηση</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.σ. </strong><span>χοντρό αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong>200 γρ. </strong><span>φέτα πιπεράτη</span></span></li>
<li><span><strong>1 κομμάτι</strong> <span>τουλπάνι (ύφασμα με πολύ πυκνή ύφανση, ειδικό για παρασκευή γιαουρτιού και τυριού).</span></span></li>
</ul>
<div> </div>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div class="time"><strong><br /></strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>Προτιμότερο είναι το πρόβειο γιαούρτι γιατί το κατσικίσιο έχει περισσότερη υγρασία με αποτέλεσμα το ψωμοτύρι να γίνει αρκετά αραιό στην υφή του.<br />Την άνοιξη που είναι φρέσκα γάλατα είναι η ιδανική εποχή για την παρασκευή αυτού του τυριού.<br />Αδειάζουμε το γιαούρτι σε τουλπάνι και το αφήνουμε κρεμασμένο να στραγγίζει για ένα 24ωρο, εκτος ψυγείου.<br />Την επόμενη μέρα βάζουμε το στραγγισμένο γιαούρτι σε μπολ και αλατίζουμε με 1 κουταλιά χοντρό αλάτι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε ένα 24ωρο εκτός ψυγείου να αρχίσει η ζύμωση.<br />Τακτικά ανακατεύουμε το γιαούρτι.<br />Την τρίτη ημέρα θρυμματίζουμε τη φέτα μέσα στο γιαούρτι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε για μία νύχτα σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας τακτικά.<br />Όταν θα έχει αρχίσει η ζύμωση του τυριού το συντηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένο. Πότε πότε το ανακατεύουμε. Συντηρείται για πολλές μέρες στο ψυγείο.<br />Καταναλώνεται 3-4 μέρες μετά την προσθήκη φέτας. Όσο παρατείνεται η ζύμωση, τόσο πιο νόστιμο γίνεται το ψωμοτύρι.</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα