Υπάρχει "γυμναστική" για τον εγκέφαλο και τη μνήμη;

Οι απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας και οι ρυθμοί με τους οποίους ζούμε και δουλεύουμε έχουν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των ικανοτήτων του εγκεφάλου μας. Ξεχνάμε, δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε ή είμαστε αφηρημένοι. Και το μόνο που θέλει ο εγκέφαλός μας για να επανέλθει σε…φόρμα είναι λίγη γυμναστική!

Συγκεντρώσαμε για εσάς εύκολους καθημερινούς τρόπους για να ενδυναμώσετε το νου σας!

Άσκηση: Το να αυξήσετε την αντοχή της καρδιάς σας κάνοντας γυμναστική είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για τον εγκέφαλό σας. Επιτυγχάνετε, έτσι, την εισαγωγή περισσότερου οξυγόνου στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η θερμοκρασία του πυρήνα του μυαλού και αυτό βοηθάει τους χημικούς μεταβιβαστές να έχουν καλύτερη απόδοση.

Κλασική μουσική: Μελέτες αποδεικνύουν πως οι σπουδαστές που άκουγαν σονάτες για πιάνο του Μότσαρτ παρουσίαζαν αξιοσημείωτη πρόοδο στην κατανόηση γενικών και αφηρημένων ιδεών.

Ασκήσεις μνήμης: Σε έναν κόσμο γεμάτο τεχνολογία, η μνήμη μας ατονεί και αχρηστεύεται. Για να την προστατεύσετε, εξασκήστε την. Για παράδειγμα, όταν πηγαίνετε για ψώνια μην γράψετε αυτά που θέλετε να αγοράσετε, αλλά απομνημονεύστε τη λίστα. Μπορείτε, επίσης, να απομνημονεύετε τα τηλέφωνα των φίλων σας.

Ξεκουραστείτε. Όσο σημαντική είναι η άσκηση για το μυαλό άλλο τόσο σημαντική είναι και η ανάπαυση. Φροντίστε να κοιμάστε τις απαιτούμενες ώρες, καθώς όταν κοιμόμαστε το μυαλό επεξεργάζεται τις πληροφορίες που έχει πάρει κατά τη διάρκεια της ημέρας και αρχειοθετεί τις εμπειρίες και τις γνώσεις.

Κάντε ένα διάλειμμα: Να φροντίζετε καθημερινά γύρω στις τρεις το μεσημέρι αφήστε τη δουλειά ή ό,τι κάνετε και περπατήστε με γρήγορο βηματισμό στον καθαρό αέρα. Θα αποκτήσετε σωματική και ψυχική ευεξία.

Ηρεμήστε: Είναι γεγονός πως ο εγκέφαλός μας έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και αυτό που χρησιμοποιούμε εμείς καθημερινά ανέρχεται μόλις στο 10% αυτών. Για να τεθεί σε λειτουργία και το υπόλοιπο 90% πρέπει να υπάρχει νοητική και σωματική χαλάρωση.

Για παράδειγμα, μετά από μία κουραστική μέρα στην δουλειά, δώστε στον εαυτό σας πέντε λεπτά χαλάρωσης. Μπορείτε να πάτε σε ένα ήσυχο και ζεστό χώρο με ήρεμο φωτισμό και ξαπλώστε φροντίζοντας να φοράτε άνετα ρούχα. Μετρώντας ανάποδα από το 10 ως το 0 θα έχετε χαλαρώσει εντελώς. Σε αυτή την ήρεμη κατάσταση το μυαλό σας θα μπορέσει να οραματιστεί με θετικό τρόπο το αποτέλεσμα που επιδιώκετε σε διάφορους τομείς. Η επαναλαμβανόμενη θετική σκέψη φέρνει το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Το φαινόμενο δεν είναι υπερφυσικό. Έχει να κάνει με την ενέργεια.


Σχετικά άρθρα