Εύκολη τάρτα με βερίκοκα!

<p><span class="fieldset-legend"><a class="fieldset-title" href="http://www.supersyntages.gr/sintagi/i-pio-nostimi-kai-apli-tarta-me-verikoka">Υλικά συνταγής</a></span></p>
<div class="fieldset-wrapper">
<div class="field field-name-field-yliko1 field-type-taxonomy-term-reference field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even"><a href="http://www.supersyntages.gr/category/ylika-syntagis/1-kilo-orima-zoymera-verikoka">1 κιλό ώριμα ζουμερά βερίκοκα</a></div>
<div class="field-item odd"><a href="http://www.supersyntages.gr/category/ylika-syntagis/2-koytalies-zahari">2 κουταλιές ζάχαρη</a></div>
<div class="field-item even"><a href="http://www.supersyntages.gr/category/ylika-syntagis/zymi-gia-tartes">ζύμη για τάρτες</a></div>
</div>
</div>
<div class="field field-name-field-yliko2 field-type-taxonomy-term-reference field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even"><a href="http://www.supersyntages.gr/category/ylika-syntagis/60-gr-trimmeno-amygdalo-proairetika">60 γρ. τριμμένο αμύγδαλο (προαιρετικά)</a></div>
<div class="field-item odd"><a href="http://www.supersyntages.gr/category/ylika-syntagis/filarismena-amygdala-gia-apo-pano">φιλαρισμένα αμύγδαλα για από πάνω</a></div>
</div>
<div class="field-item odd"> </div>
<div class="field-item odd"> </div>
<div class="field-item odd"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div class="field-item odd">
<p>Οι συνταγές για τάρτες φρούτων συνήθως είναι γεμάτες κρέμες, γάλα και αυγά με αποτέλεσμα να χάνονται τα φρούτα. Αυτή εδώ είναι μια πολύ νόστιμη και πολύ απλή συνταγή για τάρτα με φρέσκα βερίκοκα χωρίς κρέμες και αυγά. Θα βάλουμε μόνο τη ζύμη, τη ζάχαρη και τα βερίκοκα. </p>
<p>Καταρχήν προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.</p>
<p>Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε απαλά τη ζύμη σας μέσα. </p>
<p>Με ένα πηρούνι κάντε τρυπούλες στη ζύμη, για να μη φουσκώσει.</p>
<p>Οσο ετοιμάζετε τα βερίκοκα, βάλτε το ταψί στο ψυγείο.</p>
<p>Πλύντε καλά τα βερίκοκα, κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια τους.</p>
<p>Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και περιχύστε μια κουταλιά ζάχαρη στον πάτο του.</p>
<p>Τοποθετήστε τα βερίκοκα στο ταψί περιμετρικά, σχεδόν το ένα πάνω στο άλλο. Πρέπει το τελικό αποτέλεσμα να σας θυμίζει πεσμένο κυκλικό ντόμινο! Ετσι τα ψημένα βερίκοκα θα είναι σφιχτά μεταξύ τους. </p>
<p>Περιχύστε τη δεύτερη κουταλιά ζάχαρη πάνω στα βερίκοκα. </p>
<p>Βάλτε το ταψί με την τάρτα με βερίκοκα στην πιο κάτω σχάρα του φούρνου και αφήστε την να ψηθεί για 45 λεπτά</p>
<p>Μόλις είναι έτοιμη, βγάλτε από το φούρνο και ρίξτε από πάνω τα φιλαρισμένα αμύγδαλα. Θα φάτε την καλύτερη τάρτα βερίκοκου που δοκιμάσατε ποτέ!</p>
<p>Συμβουλή: Προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε τριμμένο αμύγδαλο και απευθείας πάνω στη ζύμη. Από πάνω θα βάλετε τα βερίκοκα. Δίνει απίστευτη γεύση, μοναδική!</p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα