Πώς θα προλάβουμε τα κρυολογήματα της άνοιξης;

Ποιος είπε πως ο χειμώνας έχει την… αποκλειστικότητα στα κρυολογήματα; Ακόμη και σήμερα πολλοί ταλαιπωρούμαστε από το κρύωμα και δεν ξέρουμε ούτε πώς να το αντιμετωπίσουμε, αλλά ούτε και τι να κάνουμε για να το προλάβουμε.

 

 

 

 

Γράφει η Φαρμακοποιός Έλενα Χρονοπούλου

Η αστάθεια του καιρού τις τελευταίες εβδομάδες χαρακτηρίζεται από μια αύξηση των ιώσεων άσχετα με το εάν βρισκόμαστε σχεδόν στο καλοκαίρι . Παράλληλα δε, η γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί , δοκιμάζει πολλούς από εμάς με την ανασφάλεια να παίζει παιχνίδια με την ψυχολογία μας , μειώνοντας έτσι πρώτον την άμυνα του οργανισμού , και δεύτερον την ικανότητα του σώματος να αντιμετωπίσει τους εξωτερικούς κινδύνους .

Για την γενικότερη προφύλαξη μας αυτό το διάστημα θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα ήταν θεμιτό να θωρακίζαμε τον οργανισμό μας με την λήψη βιταμινών.

Η Βιταμίνη C  είναι απαραίτητη και αναντικατάστατη βιταμίνη λόγω της σπουδαιότατης αντιοξειδωτικής δράσης της . Αποτοξινώνει τον οργανισμό από ελεύθερες ρίζες και ενισχύει την άμυνα μας ,φιλτράροντας τα απόβλητα του οργανισμού. Ιδανική και για τους καπνιστές!

Την βρίσκουμε και σε συνδυασμό με ένα σούπερ βότανο, την ” Εχινάκια” που λειτουργεί ανοσοδιεγερτικά αλλά και με ψευδάργυρο. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β  είναι επίσης ευεργετικές στην τόνωση του νευρικού μας συστήματος , είτε πρόκειται για την σωματική εξασθένιση αλλά ακόμα πιο σημαντική , την πνευματική τόνωση . Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως οι βιταμίνες Β έχουν και μια ήπια αντί καταθλιπτική δράση.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα