Αυγά με σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι! thumbnail

Αυγά με σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι!

Υλικά



  • 4 αυγά, προτιμότερο βιολογικά

  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ 2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 


Διαδικασία


 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε 4 κουτ. σούπας νερό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί. Σπάμε ένα-ένα τα αυγά στο τηγάνι. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε προσεκτικά το λάδι από τη σάλτσα πάνω στον κρόκο και τα αφήνουμε να τηγανιστούν για περίπου 1/2 – 1 λεπτό. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε τα αυγά «μάτια» πάνω στη σβηστή φωτιά μέχρι να γίνουν, για περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πόσο σφιχτά τα θέλουμε. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


 


Στο ποτήρι μας Μια δροσερή, νόστιμη μπίρα red ale θα συμπλήρωνε τη γευστική πανδαισία.


 


http://www.gastronomos.gr/


 


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X