Γαλοπούλα με μαστέλο Χίου και ντοματάκια!

<div class="title"><strong>Υλικά</strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 κιλό φιλέτο από στήθος γαλοπούλας, κομμένο σε 6 μερίδες (πάχους περίπου 3 εκ.)</li>
<li>400 γρ. μαστέλο, κομμένο σε 6 φέτες (χιώτικο τυρί από φρέσκο αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα, με λαστιχωτή υφή και λευκό χρώμα) ή φορμαέλα ή ταλαγάνι</li>
<li>5 μέτριες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια (ή 25 ντοματίνια, κομμένα στη μέση)</li>
<li>τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα</li>
<li>20 γρ. βούτυρο</li>
<li>30 ml ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα γαλοπούλας για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα απλώνουμε σε ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε πάνω σε κάθε φιλέτο γαλοπούλας μία φέτα μαστέλο και από πάνω το μείγμα με την ντομάτα. Ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η γαλοπούλα.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι μας</span></span> Ενα λευκό κρασί περασμένο από βαρέλι. Ενα Chardonnay, ένα κρητικό χαρμάνι…</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα