Πρόωρη εκσπερμάτωση: Πώς να μιλήσετε στον άνδρα σας  thumbnail
(με παραδείγματα)

Πρόωρη εκσπερμάτωση: Πώς να μιλήσετε στον άνδρα σας

Παρακάτω ακολουθούν αποτελεσματικές τεχνικές επικοινωνίας, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για να προσεγγίσετε τον σύντροφό σας, ο οποίος εμφανίζει Πρόωρη Εκσπερμάτιση (ΠΕ).


Να είστε ανοιχτή. Με ήρεμο και χαλαρό τρόπο, «σπάστε τη σιωπή»,  με φράσεις όπως οι παρακάτω:  • «Τα πηγαίνουμε τόσο καλά και είμαστε τόσο ευτυχισμένοι μαζί από τις άλλες απόψεις, γιατί, λοιπόν, να μην προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε και τη σεξουαλική μας ζωή;».

  • «Νιώθω ότι δεν είμαστε τόσο ικανοποιημένοι με το σεξ που κάνουμε. Γιατί να μην προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε; Άκουσα ότι υπάρχουν λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν!…».

  • «Ξέρεις, διάβασα την ιστορία ενός κοριτσιού στο διαδίκτυο που έμοιαζε πάρα πολύ με τη δική μας. Είπε ότι ο σύντροφός της «έγινε άλλος άνθρωπος και ακόμα καλύτερος εραστής κι από πριν» από τη στιγμή όπου πήρε το φάρμακο που τον βοήθησε να ελέγχει τον χρόνο εκσπερμάτισης… Και αυτό την έκανε ιδιαίτερα ευτυχισμένη. Γιατί, λοιπόν, να μην προσπαθήσουμε κι εμείς;».


Μην επιρρίπτετε κατηγορίες στον σύντροφό σας. Αποφεύγετε οποιαδήποτε κίνηση (κουβέντα, γκριμάτσα, χειρονομία) που μπορεί να φαίνεται ή να ακούγεται επιθετική ή εξευτελιστική.


«Ξέρεις, το σεξ είναι κι αυτό κάτι που μαθαίνεται και κατακτάται, όπως μαθαίνει κανείς να παίζει μουσική, κάποιο σπορ ή χορό. Όταν οι άνθρωποι θέλουν να βελτιώσουν τη δεξιότητά τους, όποια κι αν είναι αυτή, ζητούν βοήθεια και συμβουλές. Γιατί δεν κάνουμε κι εμείς το ίδιο για το σεξ;».


Μιλήστε για τις επιθυμίες και ανάγκες σας και σκεφτείτε πώς θα πετύχετε αυτούς τους στόχους.


«Νιώθω ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε πολύ πιο έντονα και ουσιαστικά, ωστόσο έχουμε βουλιάξει σε μία ρουτίνα. Θα ήθελα πολύ να αλλάξουμε την κατάσταση και να περνάμε πολύ πιο όμορφα παρέα οι δυο μας. Γιατί όχι;».


Κάντε μία ανοιχτή συζήτηση για αναζήτηση επαγγελματικής ιατρικής βοήθειας και συμβουλευτικής.


«Έχω διαβάσει πολλά για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας σε κάθε τομέα. Εγώ υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα βελτιώσω τα αγγλικά μου. Παρακολούθησα μαθήματα, ακολούθησα τις συμβουλές των δασκάλων μου και κάνω με κάθε ευκαιρία εξάσκηση. Νομίζω ότι κάπως έτσι συμβαίνει και με το σεξ. Εάν απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό, ακούσουμε τις συμβουλές του και ακολουθήσουμε τις υποδείξεις του, θα περνάμε τόσο καλύτερα μαζί και θα απολαμβάνουμε πολύ περισσότερο τον έρωτά μας. Φαντάζεσαι πόσο καλό θα έκανε στη σχέση μας από κάθε πλευρά…».


Από το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X