Μυδοπίλαφο για 1000 συνδαιτυμόνες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τουρισμού στη Θεσ/κη  thumbnail

Μυδοπίλαφο για 1000 συνδαιτυμόνες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τουρισμού στη Θεσ/κη

Μυδοπίλαφο για 1.000 συνδαιτυμόνες, οι οποίοι θα απολαύσουν δωρεάν το παραδοσιακό ελληνικό γεύμα, θα μαγειρευτεί το απόγευμα στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Τουρισμού 2016", ακριβώς πίσω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.


Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν περίπου 40 σπουδαστές της Σχολής Μαγείρων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι οποίοι ετοίμασαν ειδική παρουσίαση για τη διοργάνωση: έχουν επιλέξει αγνά, παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, όπως τα μύδια Μηχανιώνας, το κασέρι Σοχού, τα ντοματίνια Ημαθίας, τα ψάρια Χαλκιδικής και τις παντσέτες Θεσσαλονίκης με τα οποία θα μαγειρέψουν ξεχωριστές παραδοσιακές γεύσεις για να τις προσφέρουν στο κοινό. Παράλληλα, θα είναι στη διάθεση του κοινού ώστε να το ενημερώνουν για τους τρόπους του μαγειρέματος και τα μυστικά της μακεδονικής κουζίνας.


«Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να αναδειχθούν οι δυνατότητες του γαστριμαργικού τουρισμού, καθώς η περιοχή μας διαθέτει πλούσια μαγειρική παράδοση αλλά και τέλεια αγροτικά προϊόντα, που αποτελούν τις καλύτερες πρώτες ύλες για ένα νόστιμο πιάτο» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), που διοργανώνει το Φεστιβάλ. Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας περιλαμβάνει επίσης μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις.


Το "Φεστιβάλ Τουρισμού 2016" εγκαινίασε χτες η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά. Χαιρετισμό στην τελετή των εγκαινίων απηύθυνε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος πρότεινε το "Φεστιβάλ Τουρισμού 2017" να διοργανωθεί στην Κατερίνη, πρόταση που αποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.


Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook: 


https://www.facebook.com/festival.tourismou.thessalonikis


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X