Ρυζόγαλο με τριαντάφυλλο και μαστίχα! thumbnail

Ρυζόγαλο με τριαντάφυλλο και μαστίχα!

Υλικά



  • 700 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

  • 100 γρ. ζάχαρη

  • 250 γρ. νερό

  • 100 γρ. ρύζι Καρολίνα, ξεπλυμένο και στραγγισμένο

  • 4 γρ. μαστίχα, κοπανισμένη με 10 γρ. ζάχαρη

  • 2 κουτ. σούπας ροδόνερο

  • γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο, για το σερβίρισμα 



Διαδικασία


Ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το νερό με το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Οταν πάρει βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 3 αν η κουζίνα μας έχει μέγιστη ένταση το 9). Ανακατεύουμε ανά 5 λεπτά, για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο. Θα πάρει γύρω στα 45 λεπτά να απορροφηθεί το γάλα και να γίνει κρεμώδες το μείγμα.


 


Περίπου 5 λεπτά προτού αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαστίχα και το ροδόνερο. Ανακατεύουμε καλά. Αφού βράσει το ρύζι και χυλώσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το ρυζόγαλο για 5 λεπτά στην κατσαρόλα πριν το μοιράσουμε στα μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν εντελώς. Σερβίρουμε με 1 κουταλιά γλυκό τριαντάφυλλο.


 


Συμβουλές 




  • Το γλυκό τριαντάφυλλο του ταιριάζει πάρα πολύ, αλλά, αν δεν µας αρέσει, µπορούµε να γαρνίρουµε µε κάποιο άλλο της αρεσκείας µας. 






 


http://www.glykesistories.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X