Εύκολες ιδέες για ένα πιο τακτοποιημένο δωμάτιο που θα εκτιμήσει και η πιο τεμπέλα  thumbnail

Εύκολες ιδέες για ένα πιο τακτοποιημένο δωμάτιο που θα εκτιμήσει και η πιο τεμπέλα


Έχεις πολλά πράγματα στο δωμάτιο σου και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις; Μπορεί να είναι καθαρό, όμως αν τα πράγματα δεν είναι οργανωμένα και τακτοποιημένα, δίνει την αντίθετη εντύπωση. Εφόσον οι υποχρεώσεις σου με το σχολείο όπου να ναι θα τελειώσουν, είναι μια πολύ καλή συγκυρία να τακτοποίησεις σε 9 εύκολα και απλά βήματα το δωμάτιό σου. Άσε που σίγουρα όλο και κάτι θα θέλεις να πετάξεις. 


1. Οργάνωσε τα συρτάρια σου 


cleanbedroomtips1


cleanbedroomtips3


Κάνεις δέκα ώρες να βρεις το μολύβι που έχεις να χρησιμοποιήσεις τρεις μήνες; Το να έχεις οργανωμένα τα συρτάρια σου και τον χώρο που αποθηκεύεις το καθετί, ακόμα και τα βαφτικά σου, είναι σημαντικό για να βρίσκεις τα πράγματα σου. Θα βρεις σίγουρα μικρές θήκες από πλαστικό ή μπορείς να φτιάξεις και τις δικές σου με χαρτόνι. Η να χρησιμοποιήσεις κουτιά από παπούτσια για να αποθηκεύσεις τις κάλτσες σου. 


2. Για μικροαντικείμενα, χρησιμοποίησε βαζάκια 


cleanbedroomtips4


Τα μικροπράγματα είναι αυτά που δυσκολευόμαστε να βρούμε περισσότερο. Τα βάζα είναι και μια οικονομική λύση, διότι μπορείς να τα διακοσμήσεις όπως θέλεις και μπορεί να τα κάνεις και μια πολύ όμορφη μολυβοθήκη. 


3. Έχε μια γωνιά του δωματίου σου για κάθε πράγμα 


cleanbedroomtips6


Βάζε για παράδειγμα τα βιβλία στη βιβλιοθήκη, τα καλλυντικά κοντά στο κομοδίνο σου. Με αυτό το τρόπο, θα βρίσκεις στη στιγμή αυτό που ψάχνεις. 


4. Αποθήκευσε τα ρούχα off season αλλού 


cleanbedroomtips7


Δεν υπάρχει λόγος τώρα να κρατάς τα χειμωνιάτικα ρούχα σου στην ντουλάπα, ίσα ίσα που κρατάνει και χώρο. Μπορείς να αποθηκεύσεις αυτά τα ρούχα σε μεγάλα πλαστικά κουτιά ή σε υφασμάτινες θήκες κάτω από το κρεβάτι σου ή κάπου αλλού εκτός δωματίου. 


5. Μην παραγεμίζεις το κομοδίνο σου. 


cleanbedroomtips9


Το παραδεχομαι: στο κομοδίνο μου αυτή τη στιγμή βρίσκονται μια ενυδατική προσώπου, μια ενυδατική σώματος, μια κρέμα για τα πόδια και πολλά βιβλία. Αυτό όμως δεν δείχνει κι ένα τακτοποιημένο δωμάτιο. Βάζε τα πράγματα στη θέση τους για να τα βρίσκεις εύκολα και διακόσμησε το κομοδίνο σου με όμορφα μικροδιακοσμητικά. 


6. Τοποθέτησε μικρά πιαστράκια παντού! 


cleanbedroomtips11


Πολλά γατζάκια=άπειρες δυνατότητες. Σε αυτά, μπορείς να κρεμάσεις και να οργανώσεις τα κοσμήματά σου, τα μαντήλια σου αλλά και τα ρούχα σου που είναι πεταμένα από εδώ κι από εκεί. 


7. Βάλε πράγματα κάτω από το κρεβάτι 


cleanbedroomtips13


Δεν εννοώ να τα πετάξεις όπως όπως, αλλά να τα αποθηκεύσεις και με μια σειρά. Μπορείς να βάλεις βιβλία του σχολείου που δε χρειάζεσαι, περιοδικά, παπούτσια αλλά και τα χειμωνιάτικά σου ρούχα. 


8. Τοποθέτησε πολλά ράφια 


cleanbedroomtips14


Είναι ένας κομψος τρόπος να είναι το δωμάτιό σου τακτοποιημένο. Σε αυτά, μπορείς να τοποθετήσεις από βιβλία μέχρι διακοσμητικά. 


9. Βάλε στο πρόγραμμα σου ένα μηνιαίο καθαρισμό. 


Δες το πιο πολύ σαν ξεκαθάρισμα αλλά και καθάρισμα. Θα πετάξεις τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείς πια και είναι άχρηστα, θα αποθηκεύσεις όσα νομίζεις ότι θα τα ξαναχρειαστείς. Μπορείς ακόμα, να αλλάξεις και τον χώρο αποθήκευσης ορισμένων πραγμάτων. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X