Μόδα και τεχνολογία στο ΜΕΤ της Νέας Υόρκης thumbnail

Μόδα και τεχνολογία στο ΜΕΤ της Νέας Υόρκης

Καθώς τα χρόνια περνούν η τεχνολογία ολοένα και περισσότερο εισχωρεί στον χώρο της μόδας.


Το φαινόμενο της εποχής πλέον είναι η «γρήγορη» μόδα κι αυτό φαίνεται πως υιοθετούν και οι μεγάλες βιομηχανίες στον χώρο της ένδυσης, όπως η Ζάρα και η H&M, φέρνοντας στην πρώτη γραμμή τις τάσεις της μόδας σε προσιτές τιμές. Έτσι η υψηλή ραπτική αργά αλλά σταθερά γίνεται ένα με την εμπορικότητα και οι σχεδιαστές μόδας θα πρέπει να βρουν πλέον νέες τεχνικές αν θέλουν να επιζήσουν στην βιομηχανία της μόδας.


Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (ΜΕΤ) εγκαινίασε μία νέα έκθεση σε συνεργασία με το Costume Institute, που έχει τίτλο Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο σημείο επαφής της μόδας με την τεχνολογία.


«Η μόδα και η τεχνολογία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, περισσότερο τώρα από ποτέ», τόνισε ο Τόμας Κάμπελ, διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του ΜΕΤ. «Τα χειροποίητα και τα κατασκευασμένα ρούχα από μηχανές συχνά παρουσιάζονται ως ανταγωνιστές, όμως πλέον είναι ισότιμα στο χώρο της μόδας».


Παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την έκθεση:  


http://www.metmuseum.org/exhibitions/listings/2016/manus-x-machina


 


Πηγή: amna.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X